Pizza Margherita
Pizza Margherita
Am
primit un ghiveci frumos cu busuioc zilele trecute și m-am gândit să-l
inaugurez ieri, că tot a fost seara de pizza, când am testat diferite
sortimente. Am pregătit și copt fiecare pizza altfel. Le-am făcut mai mici, ca
să putem mânca din toate. Fiecare a avut favorita lui.
Timp de pregătire: 35 min
Timp de coacere: 14 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru
aluat:
12 g
drojdie proaspătă,
150 ml
apă caldă,
245 g
făină,
3
linguri ulei de măsline,
1
linguriță rasă sare,
Pentru
topping:
2 lingurițe
sos de roșii,
½ linguriță
busuioc uscat,
125 g brânză Mozzarella (bulgăre),
125 g brânză Mozzarella (bulgăre),
100 g
brânză Mozzarella (bloc),
8 roșii
cherry,
Busuioc
proaspăt
În plus:
30 g
făină (pentru blatul de lucru)
Mod de preparare:
Se
dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină,
se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și
uleiul de măsline, se amestecă, apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea,
până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient
frământată).
Se presară
făină pe blatul de lucru (o mână de
făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol
(pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.
Se
întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc uscat. Se
transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.
Se
scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară
pe pizza.
Se rade și
mozzarella (din cea tip bloc).
Roșiile
cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un
aspect plăcut.
Se decorează
cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după.
Se dă la
cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De
data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a
ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a
ieșit rumenă, așa cum o puteți vedea în poză.
Notă: eu am frământat aluatul la
mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe
blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de
aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.
Tips: nu ungeți cu mult sos
blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dilzovă în apă
caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie
dospirea.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!