Tort Elena
Blatul:
Bați spumă
albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, apoi când spuma a căpătat
consistență, adaugi gălbenușurile, apa, dar și apa din flori de portocal și
uleiul. Adaugi pudra de vanilie, praful de copt și făina, amestecând de aici cu
o spatulă, ușor, ca să nu desumfli compoziția.
Torni
compoziția într-o formă de copt rotundă ( o cratiță pe care o folosești numai
la torturi sau o formă rotundă cu inel detașabil), pregătită cu foaie de copt, dai
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 26 de minute (sau până trece
testul scobitorii) și lași la răcit.
Siropul:
Fierbi, pe foc mic, aprox 5 minute, apa cu îndulcitorul și apa din flori de portocal. Lași la răcit.
Crema cu căpșuni:
Speli căpșunile și le usuci pe șervete de bucătărie, apoi le taie cubulețe.
Bați cu mixerul, într-un bol înalt, crema mascarpone și frișca lichidă, până obții o cremă mătăsoasă.
Dai deoparte jumătate din cremă, pe care o lași albă pentru decor.
În cealaltă jumătate din cremă adaugi zahărul vanilat Bourbon și căpșunile pregătite mai devreme, dar nu toate, ci mai păstrezi câteva și pentru decor.
Montare:
Tai blatul în două foi și le însiropezi
Umpli cu crema cu căpșuni.
Îmbraci tortul în crema albă păstrată deoparte.
Pentru efectul de cutie de flori, îmbraci tortul cu încă un strat de cremă albă pe laterale, dar numai unde vin blaturile, nu și în dreptul cremei, poți chiar nivela / rașcheta aici. În felul acesta, aici, unde ai creat acest spațiu, vei adăuga florile.
Decor:
Pregătești un ganche alb: topești pe baie de abur cuvertura de ciocolată albă, lași la răcorit. Bați cu mixerul frișca lichidă, până capătă o consistență cremoasă. Adaugi frișca peste ciocolată, dar nu toată odată, ci puțin câte puțin, amestecând mereu cu o linguriță.
Pregătești coloranții: pentru roșu, folosești suc de sfeclă roșie. Pentru fiecare jumătate de linguriță de colorant tip pudră, adaugi o linguriță de apă fierbinte, amestecând bine. Pentru culoarea piersicii, eu am amestecat galbenul pudră direct cu sucul de sfeclă roșie.
Apoi împarți crema în bolurile cu coloranți, mixând după plac.
Decorezi tortul cu flori în spațiul creat pe laterală, iar pe capac faci o inimioară din căpșunile păstrate mai devreme, fulgi de migdale și floricele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!