Chifle norișori cu crustă de mozzarella
Chifle norișori cu crustă de mozzarella
Vă
prezint azi niște chifle gustoase, pe care mai întâi am vrut să le pregătesc
separat, apoi m-am răzgândit si le-am pus în aceeași tavă, lăsându-le să mai
dospească și să se unească. Le-am presărat și mozzarella (era bine dacă puneam
și în aluat dar eu am avut puțină) pentru o crustă delicioasă. Au ieșit așa
pufoase și bune! Și ce îmi place culoarea gălbuie specifică aluatului de casă.
Timp de pregătire: 3 h 30 min
Timp de coacere: 38 min
Porţii: 15 chifle
Ingrediente:
Maia:
90 g
făină 000,
90 ml
apă,
20 g
drojdie proaspătă,
Aluat:
150 g făină
650,
200 g
făină 000,
160 ml
apă călduţă,
100 ml
lapte,
60 ml
ulei,
2
linguriţe (rase) sare,
În plus:
40 g
făină pentru blatul de lucru,
30 ml
apă pentru uns,
Mozzarella
rasă, după gust
Mod de preparare:
Mai
întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină
şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut o oră
(cu cât fermentează mai mult, cu atât
are un gust mai pregnant).
Într-un
bol se adaugă cele două tipuri de făină (000 și 650), sarea și se amestecă un
pic (cu mâna), se toarnă apoi lichidele și maiaua și se începe frământarea (cu
mâna sau cu mixerul). Se încorporează uleiul, picurându-l în fir subțire. Se
frământă până se obţine un aluat moale, lucios. Se acoperă cu folie alimentară
şi se lasă la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul. Aluatul va
deveni și mai pufos.
Se presară
puţină făină pe masă, se mai frământă uşor aluatul, doar cât să-i dăm forma
unui sul lung. Se taie în bucăți egale, care se rotunjesc cu mâna. Se transferă
chiflele, la o mică distanță între ele, într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Se mai lasă la
crescut încă o oră, chiflele vor dospi și se vor uni, ca un norișor.
Se ung
chiflele cu apă, se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Se scoate
tava, se ung chiflele din nou cu apă, se presară mozzarella rasă, apoi se dă
tava înapoi la cuptor, se dă focul mic și se mai lasă încă 20-23 de minute (sau
până consideraţi că sunt bine coapte, în funcţie de cuptorul vostru).
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!