Prajitura cu caise si apa de flori de trandafir
Prăjitură cu caise și apă de flori de trandafir
Azi vă
prezint o tartă simplă, dar frumoasă și gustoasă de vară, așa cum am învățat-o
de la mama, pentru că vara este despre bucuria fructelor. Și ce e mai plăcut
decât să găsești fructe la fiecare mușcătură de pandișpan pufos? Pentru o notă
florală discretă și am adăugat apă de flori de trandafir.
Am
folosit zahărul pudră doar la decor, pentru câteva bucățele, în rest, la aluat,
am folosit îndulcitor.
Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: aprox 25 min
Se obţin: 12 bucăți
Ingrediente:
5 ouă S,
5 ml
îndulcitor
Un praf
de sare,
100 ml
ulei,
1
linguriță apă de flori de trandafir,
100 g
făină,
5 g praf
de copt,
500 g
caise,
În plus:
1
lingură făină,
zahăr
pudră, după gust
Mod de preparare:
Se spală
caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și
consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină,
amestecându-le într-un castron.
Separat,
se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă unul câte
unul, gălbenușurile, uleiul și apa de flori de trandafir, amestecând cu
mixerul.
Se
adaugă apoi făina și praful de copt, amestecând, cu o spatulă, astfel încât
compoziția să rămână aerată.
Se
adaugă și caisele, amestecând lejer.
Se
toarnă compoziția într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau până trece testul scobitorii.
Sugestie de servire: se poate
pudra cu zahăr.
Sfat: Este bine ca fructele să se
amestece cu puțină făină pentru că astfel nu se vor duce la fund, ci se vor
vedea frumos prin tot pandișpanul, în plus făina va reține umezeala și nu se
va încruzi aluatul.
Poftă Bună!
Distincții
culinare:
Rețetă publicată în Revista Practic în Bucătărie nr. 12/2020.
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!