Gem de mure (2020)
Speli murele.
Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează,
îl poți scoate cu un cuțit.
Așezi
fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o
suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere). Presari zahărul peste mure,
amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să
se amestece cu zahărul.
Pui
gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci
des, ca să nu se lipească.
Când s-a
legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un
termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci
curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.
Poți
lăsa gemul așa sau poți să-l pasezi un pic la blender, cât este călduț, apoi îl
treci prin strecurătoare, pentru a scăpa de sâmburi.
Torni gemul
în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!