Mini croissante cu cremă de brânză
Mini
croissante cu cremă de brânză
Mini
croissantele din foietaj cu cremă de brânză pot fi un aperitiv simpatic la o masă festivă.
Sunt crocante, gustoase și se mănâncă ușor.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 35 min
Porții: 4
Ingrediente:
400 g
aluat foietaj;
300 g telemea
de vacă Delaco;
50 g
unt;
Smântână,
după gust;
O ceapă albă;
Sare,
după gust;
1 ou
1 ou
Mod de preparare:
După ce
am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri
lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante
mai mici.
Se transferă
într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se ung cu ou și se dau la cuptorul
preîncălzit, la foc mic, aprox 35 de minute sau până devin aurii. Se lasă la
răcit, apoi se taie în două.
Pentru
umplutură, peste telemeaua rasă, se adaugă untul rece dat pe răzătoare, ceapa
albă curățată, spălată și tocată mărunt, smântână după gust, astfel ca
amestecul să capete o consistență cremoasă. Se potrivește de sare.
Se servesc
umplute sau oricum vă plac. Noi le-am servit și cu alte aperitive. Sunt de
efect și festive.
Poftă
bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!