Pui în crustă de cașcaval, cu ciuperci, la cuptor


Pui în crustă de cașcaval, cu ciuperci, la cuptor

Am pregătit aceste pulpe de pui în crustă de cașcaval la cuptor, cu ciuperci. Am presărat mărar (pentru sora mea, căreia îi place mult) și a fost un deliciu. Îți prezint mai jos cum să pregătești ceva deosebit, din ingrediente la îndemână. Și nu e deloc complicat.

Timp de pregătire: 20min
Timp de gătire: 1 h 20 min
Porţii: 4

Ingrediente:
4 pulpe de pui,
Sare, după gust,
2 ouă,
200 g cașcaval, după gust,
300 g ciuperci,
150 ml bere,
60 ml ulei,
350 ml apă,
prune deshidratate fără sâmburi, după gust,
2 lingurițe gem de corcodușe

Mod de preparare:
Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior.
Într-un bol, bați ouăle cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust.
Razi cașcavalul pe o tavă.
Tăvălești pulpele prin ou, apoi prin cașcaval.
Mai departe, dacă ai rumeni acum pulpele la cuptor, în tavă cu ulei, s-ar topi cașcavalul. De aceea, trebuie mai întâi să le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și să le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 30 de minute, la foc mediu, întorcându-le la jumătatea timpului.
Apoi transferi pulpele într-o tavă în care ai pus înainte un strat subțire de ulei (50 ml), bere și apa și mai dai la cuptor încă 30 de minute sau până s-au pătruns bine, în funcție de cuptorul tău.
Când s-au rumenit și pătruns pulpele, le scoți într-un castron înalt și le acoperi cu o farfurie, pentru a rămâne calde și suculente. Apoi în uleiul în care s-au gătit pulpele, mai pui 200 ml apă și ciupercile curățate de pielițe și spălate. Mai dai la cuptor aprox 20 de minute.

Opțional: poți pune gem de corcodușe pe pui sau bucățele de prune în tavă, pentru aromă, însă ai grijă pentru că se ard ușor.

Sugestie de servire: poți toca puțin mărar, pentru savoare și decor.





Poftă Bună!

Distincții culinare:

Rețetă publicată în Revista Practic în Bucătărie nr. 10/2020.

Rețeta video:

Comentarii