Tort cu mure și zmeură


Tort cu mure și zmeură

Tort cu blat de cacao, cremă cu mascarpone, lămâie și zmeură, decorat cu frișcă, mascarpone și mure.

Timp de coacere: 25 min
Timp de pregătire: 2 h
Porții: 9
Dimensiune tavă de copt: 20 cm

Ingrediente:
Pentru blat:
5 ouă L,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
110 ml ulei,
120 g făină albă,
5 g cacao,
5 g praf de copt,
Colorant alimentar pudră roșu, după gust,
2 lingurițe apă fierbinte,

Pentru cremă și decor:
250 g cremă mascarpone,
250 ml frișcă lichidă,
½ linguriță coajă rasă de lămâie,
Zmeură, după gust,
Mure, după gust,

În plus:
3 linguri gem de mure

Mod de prepapare:

Blatul:

Bați spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, cu mixerul, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în care ai amestecat praful de copt și cacaoa, dar și colorantul roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă fierbinte.

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. (Dacă folosești o formă de copt cu bază detașabilă, este de preferat să o așezi într-o altă tavă, ca să nu curgă, ori să pui hârtie de copt cât mai înaltă)

Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25 de minute ( în funcție de cuptorul tău) sau până trece scobitorii.

 

După ce s-a răcit bine, tai blatul în două foi.

 

Crema pentru umplut și decor:

Bați, cu mixerul, frișca lichidă, mai moale, apoi încorporezi crema mascarpone.

Împarți această cremă în două. O parte o folosești la umplut, amestecată cu coaja de lămâie și zmeura spălată și zvântată. Cealaltă jumătate din cremă o folosești la decor.

 

Montare:

Așezi o foaie de blat în tava în care dorești să montezi desertul. Ungi foaia cu un strat subțire de gem de mure. Eu am folosit unul pregătit în casă, la care am scos sâmburii, pentru a-l putea folosi la deserturi.

Distribui uniform partea de cremă cu lămâie și zmeură, nivelând frumos cu o spatulă.

Așezi cealaltă foaie de blat.

Adaugi și întinzi crema rămasă albă, păstrând și pentru decor. Ornezi tortul cu floricele. Decorezi cu mure proaspete, spălate și zvântate.

Dai la frigider până la servire.



  

  

Poftă Bună!

Distincții culinare:
Rețetă premiată de Revista Practic în Bucătărie și publicată în nr. 9/2021



Rețeta video:

Comentarii