Tort cu mure și zmeură
Blatul:
Bați spumă
albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, cu mixerul, adaugi treptat
gălbenușurile, uleiul, apoi făina în care ai amestecat praful de copt și
cacaoa, dar și colorantul roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă fierbinte.
Torni compoziția
într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. (Dacă folosești o formă de copt cu
bază detașabilă, este de preferat să o așezi într-o altă tavă, ca să nu curgă,
ori să pui hârtie de copt cât mai înaltă)
Dai tava
la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25 de minute ( în funcție de cuptorul tău)
sau până trece scobitorii.
După ce
s-a răcit bine, tai blatul în două foi.
Crema pentru umplut și decor:
Bați, cu
mixerul, frișca lichidă, mai moale, apoi încorporezi crema mascarpone.
Împarți
această cremă în două. O parte o folosești la umplut, amestecată cu coaja de
lămâie și zmeura spălată și zvântată. Cealaltă jumătate din cremă o folosești
la decor.
Montare:
Așezi o
foaie de blat în tava în care dorești să montezi desertul. Ungi foaia cu un
strat subțire de gem de mure. Eu am folosit unul pregătit în casă, la care am
scos sâmburii, pentru a-l putea folosi la deserturi.
Distribui
uniform partea de cremă cu lămâie și zmeură, nivelând frumos cu o spatulă.
Așezi cealaltă
foaie de blat.
Adaugi și
întinzi crema rămasă albă, păstrând și pentru decor. Ornezi tortul cu
floricele. Decorezi cu mure proaspete, spălate și zvântate.
Dai la
frigider până la servire.
Distincții
culinare:
Rețetă
premiată de Revista Practic în Bucătărie și publicată în nr. 9/2021
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!