Ceafă de porc cu ciuperci și cartofi, cu mirodenii

Ceafă de porc cu ciuperci și cartofi, cu mirodenii

 

Am pregătit ceafă de porc cu ciuperci la cuptor, cu vin și mirodenii, iar alături, cartofi fierți, pe care i-am rumenit ulterior în tigaie cu usturoi, rozmarin.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 40 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

500 g ceafă de porc,

Ciuperci champignon,

150 ml vin alb

400 ml apă,

Sare, după gust,

1 cățel de usturoi,

O crenguță de rozmarin,

 

Garnitură:

8 cartofi roz mari,

Sare, după gust,

2 căței de usturoi,

Câteva frunzulițe de rozmarin

 

Mod de preparare:

Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10 minute, să se rumenească frumos.

 Fierbi cartofii în coajă, îi lași la răcit, îi decojești, îi tai în felii lungi, ceva mai groase. Răsfiri cartofii într-o tigaie în care ai pus puțin ulei, doi căței de usturoi tăiați grosier și câteva frunzulițe de rozmarin și îi rumenești. 



Poftă Bună!

Rețeta video

Comentarii