Salată de sfeclă roșie
Am
pregătit salată de sfeclă roșie, cu hrean, în oțet, la borcan. Hreanul este un
bun conservant, așa că intenționam să o țin pentru sezonul rece, însă a ieșit
atât de bună, că până la iarnă cred că fac alta. Nu este greu deloc, puteți să
o condimentați cum vă place și este foarte gustoasă.
Vă recomand
să alegeți bucăți de aceeași mărime, pe cât posibil, eu am avut bucăți mai mici
și mai mari și am ținut cont să le scot mai repede pe cele mai mici, care au
fiert repede.
Nu
uitați să purtați mănuși când tăiați sfecla, pentru că pătează.
Timp de
pregătire: 15 min
Timp de
gătire: 35 min
Porții:
2 borcane de 720 ml
Ingrediente:
5 bucăți
sfeclă roșie (aprox 3 kg),
4 linguri oțet,
400 ml apă
rece,
2 lingurițe sare,
4 linguri
zahăr,
4
lingurițe hrean ras
Mod
de preparare:
Speli
bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel
încât să le acopere de două degete. Lași la fiert aprox 30-35 min (în funcție de mărime) sau până se
pătrund ușor cu o furculiță așa cum verifici cartofii (să nu fie nici prea moi,
nici tari).
Scoți pe
o tavă și lași la răcit.
Decojești
și tai, după plac. Eu am pregătit în două castroane: sfeclă tăiată bețișoare, respectiv sfeclă dat pe o răzătoare cu model.
Amestecul
îl poți pregăti direct în vasul în care ați ras sfecla sau în borcane. Adaugi zahăr, oțet, sare și apă, dar și puțin hrean ras, guști și verifici. Mirodeniile menționate pe lista de ingrediente eu le-am împărțit în cele două castroane, însă adaptezi după gust.
Transferi
în borcane și pui capacele.
Le păstrezi la frigider.
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!