Castraveți în oțet (2020)
Îmi plac
murăturile, în fiecare an încerc să pregătesc măcar câteva din fiecare:
castraveți, gogonele, gogoșari. Fiecare pune castraveți după rețeta preferată
sau moștenită și pregătește conserve atâtea câte îi permite spațiul / cămara,
la bloc e un pic mai dificil din cauza balcoanelor ceva mai călduroase.
Vă
prezint mai jos o nouă rețetă de castraveți murați (învățată de la mama și adaptată
după gustul meu). De data aceasta am renunțat la mărar, am mai adăugat zahăr,
mie îmi plac mai dulci, ceapă și morcovi, care conferă o aromă aparte.
Din cantitățile
date, am obținut un borcan de 0,680 kg și unul de 1,7 kg.
Timp de gătire: 10 min
Timp de pregătire: 30 min
Porții: 12
Ingrediente:
1,3 kg
castraveți cornichon,
0,7 l
apă,
0,2 l
oțet de vin,
3 lingurițe
sare de mare / grunjoasă,
4
lingurițe zahăr,
1 morcov,
1 ceapă
albă mică,
1
lingură piper mozaic boabe,
Câteva
foi de dafin,
1
lingură mix mirodenii: semințe de muștar, semințe de mărar, coriandru, ienupar
boabe, cuișoare, ienibahar boabe, chilli,
1 cățel
de usturoi,
1
rădăcină de hrean
Mod de preparare:
Pui într-un
vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași
să fiarbă aprox 10 minute.
Tai
morcovul rondele.
Așezi
castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre
castraveți, morcovul tăiat frumos, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat mărunt
și hreanul curățat și tăiat fâșii lungi.
Așezi
borcanele pe o tavă de inox sau pui cuțite sub borcane (ca să nu crape), apoi
torni lichidul fierbinte încet, cu polonicul.
Când nu mai sunt așa fierbinți borcanele, poți pune capacele. Iar după ce s-au răcit, le depozitezi la loc răcoros.
Poftă Bună!
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!