Castraveți în oțet (2020)

 

Castraveți în oțet

 

Îmi plac murăturile, în fiecare an încerc să pregătesc măcar câteva din fiecare: castraveți, gogonele, gogoșari. Fiecare pune castraveți după rețeta preferată sau moștenită și pregătește conserve atâtea câte îi permite spațiul / cămara, la bloc e un pic mai dificil din cauza balcoanelor ceva mai călduroase.

Vă prezint mai jos o nouă rețetă de castraveți murați (învățată de la mama și adaptată după gustul meu). De data aceasta am renunțat la mărar, am mai adăugat zahăr, mie îmi plac mai dulci, ceapă și morcovi, care conferă o aromă aparte.

Din cantitățile date, am obținut un borcan de 0,680 kg și unul de 1,7 kg.

 

Timp de gătire: 10 min

Timp de pregătire: 30 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

1,3 kg castraveți cornichon,

0,7 l apă,

0,2 l oțet de vin,

3 lingurițe sare de mare / grunjoasă,

4 lingurițe zahăr,

1 morcov,

1 ceapă albă mică,

1 lingură piper mozaic boabe,

Câteva foi de dafin,

1 lingură mix mirodenii: semințe de muștar, semințe de mărar, coriandru, ienupar boabe, cuișoare, ienibahar boabe, chilli,

1 cățel de usturoi,

1 rădăcină de hrean

 

Mod de preparare:

Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute.

Tai morcovul rondele.

Așezi castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre castraveți, morcovul tăiat frumos, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat mărunt și hreanul curățat și tăiat fâșii lungi.

Așezi borcanele pe o tavă de inox sau pui cuțite sub borcane (ca să nu crape), apoi torni lichidul fierbinte încet, cu polonicul. 

Când nu mai sunt așa fierbinți borcanele, poți pune capacele. Iar după ce s-au răcit, le depozitezi la loc răcoros.



Poftă Bună!

Rețeta video

Comentarii