Rețete de post

Şniţele de curcan cu amestec de legume

 

Şniţele de curcan cu amestec de legume

Pentru zile de sărbătoare sau de week-end, cu garnituri simple sau complicate, șnițelele mă încântă de fiecare dată. Până acum le făceam din porc, însă de Crăciun, am încercat și din piept de curcan, au fost la fel de sățioase și de gustoase. Iar dacă mai rămân șnițele, merg la un mic dejun, a doua zi, reci, tăiate fâșii, alături de ouă fierte și ce mai poftiți sau aveți la îndemână.

 

Timp de pregătire: aprox 10 min

Timp de gătire: aprox 1h

Porţii: 4

 

Ingrediente:

Pentru șnițele:

1 piept de curcan,

2 ouă,

200 g pesmet de casă,

200 g făină,

500 ml ulei,

sare, după gust,

 

Pentru garnitură:

200 g mazăre congelată,

100 g orez cu bob mare,

1 lingură ulei,

50 g unt,

100 ml vin alb,

200 ml apă,

1 ceapă albă mică,

Un praf de sare

 

Mod de preparare:

Pentru șnițele:

Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi.

Treci feliile prin ouăle bătute bine, în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu pesmetul). Prăjești şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.

 

Pentru garnitură:

Între timp, pregăteşti garnitura: într-o crăticioară cu puțin ulei înfierbântat, călești orezul nu mult, maxim un minut, apoi stingi cu vinul, lași să fiarbă cam 2 minute, apoi adaugi mazărea. Acoperi cu apă, adaugi sare după gust și o ceapă albă curățată, spălată și tăiată grosier.

Fierbi până se pătrund, amestecând din când în când. Când orezul și mazărea sunt pătrunse, iar apa a scăzut, scoți ceapa, adaugi untul și amesteci bine. Mai lași câteva minute, apoi iei focul.


Poftă Bună!

Comentarii