Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

 


Cotlet de porc cu legume și mirodenii, la cuptor

 De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?) Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 1h 40 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

1 kg cotlet de porc,

8 coaste afumate de porc,

Câteva ciuperci champignon,

6 cartofi,

150 ml vin alb,

400 ml apă,

Sare, după gust,

2-3 căței de usturoi,

O crenguță de rozmarin,

50 ml ulei de floarea soarelui,

3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,

1 linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)

 

Mod de preparare:

Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.

Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Prsari mirodenii și sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate. 

Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, completezi cu apă, dacă e nevoie, apoi întorci carnea pe partea cealaltă pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine. 

Poftă Bună!

Comentarii