Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor
Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătire: 1h 40 min
Porții: 4
Ingrediente:
1 kg cotlet
de porc,
8 coaste
afumate de porc,
Câteva ciuperci
champignon,
6
cartofi,
150 ml
vin alb,
400 ml
apă,
Sare,
după gust,
2-3 căței
de usturoi,
O
crenguță de rozmarin,
50 ml
ulei de floarea soarelui,
3
linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,
1
linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)
Mod de preparare:
Tai cotletul
de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele
de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat
subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.
Cureți, speli
și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele
mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Prsari
mirodenii și sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.
Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, completezi cu apă, dacă e nevoie, apoi întorci carnea pe partea cealaltă pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!