Brioșe dantelate cu lămâie, zmeură și fistic

 

Brioșe dantelate cu lămâie, zmeură și fistic

 

Am pregătit pentru ai mei aceste brioșe cu blat pufos și aromat de lămâie, cu notă delicată de apă de flori de portocal, cremă de zmeură, cremă de fistic și le-am decorat cu zmeură (am pus câteva casolete cu fructe astă vară la congelator), fistic măcinat (eu am avut fistic crud pe care l-am curățat, l-am prăjit și l-am dat la râșniță) și dantele de zahăr. V-am prezentat data trecută dantele mele de zahăr verzi. Între timp, am mai pregătit altele colorate cu suc de sfeclă (cele roz), altele cu colorant (cele roșii).


 Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 24 min

Porții: 12


Ingrediente:

Pentru brioșe:

5 ouă,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

2 linguri zeamă de lămâie,

80 ml ulei,

4 linguri apă fierbinte,

1 linguriță apă flori de portocal,

1 linguriță coajă de lămâie,

145 g făină,

6 g praf de copt,

 

Pentru crema de zmeură:

100 ml frișcă lichidă,

125 g cremă mascarpone,

3 lingurițe gem de zmeură fără sâmburi,

 

Pentru crema de fistic:

100 ml frișcă lichidă,

125 g cremă mascarpone,

5 lingurițe fistic măcinat,

 

Pentru decor:

Fistic măcinat, după gust,

Zmeură congelată, după gust,

Dantele de zahăr

 

Mod de preparare:

Brioșele:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi rând pe rând, zeama de lămâie, gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile la cuptorul preîncălzit (ale mele sunt mici și încap amândouă), pentru 24 de minute, la foc mediu (sau în funcție de cuptorul tău). Lași la răcit, abia apoi le îndepărtezi hârtiuțele.

 

Cremele de zmeură și fistic:

Bați toată frișca lichidă, apoi o împarți în 2 boluri.

De asemenea, crema mascarpone o împarți în cele două boluri.

Pentru crema de zmeură, amesteci într-unul din boluri gemul de zmeură. Pentru crema de fistic, adaugi în celălalt bol, fisticul. Omogenizezi cu mixerul sau spatula.

 

Montare și Decor:

Glazurezi fiecare brioșă doar pe margine, lipești cu grijă dantelele. Le ornezi cu cremă de zmeură, cremă de fistic, alternând culorile pentru un contrast frumos cu dantelele. Le decorezi cu zmeură și fistic măcinat.

 Notă: Ține cont că dantelele se înmoaie la frigider, în contact cu crema, așa că adaugă ornamentele

în momentul servirii.

Notă: dacă nu ai dantele, poți decora brioșele cu hârtiuțe decorative.

Recuzită: Set Platouri Easy Life, colecția Hermitage, Kitchen Shop






 

Poftă Bună!

Rețeta video

Comentarii