Chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata
Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolată
Am pregătit
acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de
flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte și l-am
decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am
îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau
orice altă ocazie.
Porții: 4 (12 felii)
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 35 min
Ingrediente:
Aluat:
5 ouă
mari,
100 g
căpșuni proaspete,
100 g
afine congelate,
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
1
linguriță coajă de lămâie,
1
linguriță apă de flori de portocal,
80 ml
ulei,
120 + 25
g făină,
7 g praf
de copt,
Decor:
Frunze de
mentă, după gust,
4 căpșuni proaspete,
50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao
Mod de preparare:
Aluatul:
Bați spumă,
cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa
de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi
apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.
Amesteci
fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări
largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în
aluat și să nu se scufunde la baza blatului.
Torni
aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul
preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.
Lași
checul la răcit.
Pentru decor:
Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți, dar și frunzulițele de mentă spălate și uscate.
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!