Rețete de post

Chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolată

 

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.

 

Porții: 4 (12 felii)

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 35 min

 

Ingrediente:

Aluat:

5 ouă mari,

100 g căpșuni proaspete,

100 g afine congelate,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

1 linguriță coajă de lămâie,

1 linguriță apă de flori de portocal,

80 ml ulei,

120 + 25 g făină,

7 g praf de copt,

 

Decor:

Frunze de mentă, după gust,

4 căpșuni proaspete,

50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.

Amesteci fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.

Torni aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lași checul la răcit.

 

Pentru decor:

Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți, dar și frunzulițele de mentă spălate și uscate. 




 


Poftă Bună!

Rețeta video: 

Comentarii