Supă de roșii cu linte roșie

 

Supă de roșii cu linte roșie

 

O supă gustoasă, cu suc de roșii și linte roșie.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: 30 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

120 g linte roșie,

2 l apă,

2 linguri ulei,

1 morcov,

1 rădăcină de țelină,

1 ardei galben,

1 ceapă albă,

300 g suc de roșii,

sare, după gust,

Pătrunjel proaspăt, după gust

 

Mod de preparare:

Lași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji.

Cureți și speli legumele.

Într-o oală pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ), uleiul și legumele tăiate grosier. 

Când legumele sunt fierte, le îndepărtezi cu o spumieră și adaugi lintea. Lași să fiarbă cam 15 minute (poate diferi în funcție de marcă, așa că e bine să o verificați dacă s-a fiert).


În continuare, adaugi sucul de roșii/bulionul/pasta de tomate. Eu am optat pentru suc de roșii, pentru că bulionul dă un gust intens și uneori mi se pare sărat, însă e drept că uneori folosim ce avem la îndemână.

Când este gata, adaugi pătrunjel verde tocat mărunt.


Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii