Tort cu cafea și cremă de ciocolată cu gin
Tort cu
cafea și cremă de ciocolată cu gin
Tort cu
blaturi de pișcot, cu migdale și lămâie, însiropat cu cafea, cremă de cafea și
în interior o cremă ușoară de ciocolată cu gin.
Timp de coacere: 28 min
Porții: 12
Ingrediente:
Decorațiuni:
40 g cuvertură de ciocolată albă,
Folie de
transfer pentru ciocolată,
Blaturi:
6 ouă L,
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor (echivalentul a 5 linguri zahăr),
O
linguriță coajă de lămâie,
100 g
migdale măcinate,
85 g
făină,
7 g praf
de copt,
Pentru însiropat:
400 ml
apă,
3
lingurițe cu vârf cafea măcinată,
2,5 ml
îndulcitor,
Crema de cafea:
100 g
cremă mascarpone,
150 ml
frișcă lichidă,
50 ml
cafea,
1 ½
linguriță cafea solubilă,
Crema de ciocolată cu gin:
75 g
cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao,
3
linguri lapte,
3
linguri gin,
Decor:
150 g
cremă mascarpone,
250 ml
frișcă lichidă,
Colorant
alimentar gel roșu,
Colorant
alimentar gel galben,
Colorant
alimentar gel albastru,
Mod de preparare:
Decorațiunile:
Pui
ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric
cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și
desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare sau orice îți place. Scuturi tava
de câteva ori, astfel încât să se spargă bulele de aer, iar inimile să devină
netede.
Aplici
bucățele de folie de transfer (a mea are model de dantelă galbenă) și dai la
frigider până la utilizare. Sunt mai stabile dacă le răcești în frigider, nu în
congelator (de unde, când le scoți, se topesc când dau de căldură).
Când
vrei să decorezi, scoți folia de pe desene, o să rămână doar modelul acela
frumos de dantelă.
Blaturile:
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele, coaja de lămâie. Apoi amesteci făina cu praful de copt și le adaugi lingură cu lingură, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.
Torni
aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, pregătite cu hârtie
de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 28 de minute, la foc mic.
Le lași la răcit.
Pentru însiropat:
Pregătești
o cafea, la ibric, o îndulcești după plac, eu am folosit îndulcitor. Lași la
răcit.
Crema de cafea:
Bați cu mixerul frișcă lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele. Pentru un gust intens, amesteci cafeaua solubilă în cafeaua lichidă (rămasă de la însiropat) și o adaugi la cremă. Omogenizezi.
Crema de ciocolată cu gin:
Topești
pe baie de abur ciocolata cu lapte împreună cu laptele. Lași la răcit, adaugi
ginul și amesteci.
Montare și Decor:
Pui crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum, faci și un perete înalt, o margine, tot din cremă. Apoi torni crema de ciocolată îm mijloc, nivelând-o ușor prin înclinarea tortului. Dai la frigider 10 minute, să se închege, pentru că ciocolata e acum lichidă, dar se va închega ușor în frigider.
Scoți
tortul de la rece, îl îmbraci în alb, apoi crema albă care îți rămâne o mai
mixezi un pic, apoi o împarți în mai multe boluri pentru a le colora după plac,
eu am făcut mai multe culori: mov, roșu, portocaliu, verde, combinând culorile.
Ornezi tortul cu flori, frunze și decorezi cu inimioarele de ciocolată.
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!