Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

 

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

 

Aceste aperitive cu zucchini (sau dovlecel de vară) sunt un pic migăloase, dureaza ceva până le pregătești, dar sunt festive, gustoase și vor încânta cu siguranță toate privirile, astfel că merită tot efortul.

Le poți pregăti pentru o sărbătoare în familie sau de 1 Mai sau pentru sezonul estival când nu ai chef să mai faci căldură sau fum în bucătărie, prăjind baconul. Nu trebuie decât să rumenești la sandwich-maker sau panini-maker feliile subțiri de bacon și de zucchini, apoi le ungi cu brânză pufoasă de la Delaco și le rulezi.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 30 min

 

Ingrediente:

1 zucchini,

10 felii de bacon,

140 g cremă de brânză cu smântână Delaco,

Frunzele de la o legătură mică de ceapă verde,

Sare, după gust,

 

Mod de preparare:

Speli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut nevoie de unul si jumătate până mi-au ieșit toate frumoase, pentru că se mai rup la feliat sau la manevrat). Trebuie lucrat cu mare grijă pentru că se rup ușor.

Pui feliile în sandwich maker / panini maker pentru a le rumeni ușor, cât să capete acele dungi pe ele, apoi le ridici cu mare atenție pentru că sunt subțiri și se rup foarte ușor. Odată rumenite (maxim un minut), le scoți pe o farfurie la răcit, indicat ar fi să nu le suprapui pentru că se vor lipi între ele.

Tai feliile de bacon pe lungime (sau astfel încât să se potrivească la mărime cu zucchini) și le rumenești și pe acestea la sandwich maker pentru a le rumeni. Pe acestea le lași  aprox 2-3 minute, apoi le iei și le pui pe un șervet la răcit.

 

Pentru umplutură:

Tai ceapa verde mărunt. Amesteci brânzica pufoasă cu ceapa și puțină sare.

 

Montare:

Peste o felie de zucchini așezi o felie de bacon, le ungi cu brânzică și le rulezi. Repeți procedeul până le termini pe toate. 




  

Poftă Bună!

Rețeta video:



Distincții culinare:
Rețetă premiată de Revista Practic în Bucătărie și publicată în nr. 7/2021.

Comentarii