Zucchini în stil mediteranean
Zucchini
în stil mediteranean
Acest aperitiv cu zucchini (sau dovlecel de vară) este aromat
și gustos. L-am tăiat în patru și l-am umplut cu brânză Mozzarella, Camembert, măsline
kalamata, ulei de măsline și mirodenii.
Porții: 2
Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: 30 min
Ingrediente:
1 zucchini,
Ulei de măsline,
după gust,
Un praf
de sare,
1
bulgăraș de brânză Mozzarella (125 g),
Un vârf
de cuțit oregano uscat,
Un vârf
de cuțit busuioc uscat,
Măsline
kalamata fără sâmburi, după gust
80 g brânză
Camembert,
Coriandru
boabe, după gust,
4 roșii
cherry (pentru decor)
Mod de preparare:
Speli zucchini,
îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două.
Pui sare
pe fiecare bucată de zucchini.
Adaugi ulei
de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient.
Rupi bucățele
din bulgărașul de mozzarella și pui pe fiecare zucchini.
Presari oregano
și busuioc.
Adaugi măslinele
kalamata (eu le scot sâmburii și le țin într-un borcan cu ulei) și apoi brânză Camembert
ruptă cu mâna.
Adaugi
boabe de coriandru proaspăt râșnite.
Le dai
la cuptor la foc mediu pentru aprox 30 de minute (sau în funcție de
cuptor).
La final,
le decorezi cu câteva roșii cherry.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!