Zucchini în stil mediteranean

Zucchini în stil mediteranean

 

Acest aperitiv cu zucchini (sau dovlecel de vară) este aromat și gustos. L-am tăiat în patru și l-am umplut cu brânză Mozzarella, Camembert, măsline kalamata, ulei de măsline și mirodenii.

 

Porții: 2

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 30 min

 

Ingrediente:

1 zucchini,

Ulei de măsline, după gust,

Un praf de sare,

1 bulgăraș de brânză Mozzarella (125 g),

Un vârf de cuțit oregano uscat,

Un vârf de cuțit busuioc uscat,

Măsline kalamata fără sâmburi, după gust

80 g brânză Camembert,

Coriandru boabe, după gust,

4 roșii cherry (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două.

Pui sare pe fiecare bucată de zucchini.

Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient.

Rupi bucățele din bulgărașul de mozzarella și pui pe fiecare zucchini.

Presari oregano și busuioc.

Adaugi măslinele kalamata (eu le scot sâmburii și le țin într-un borcan cu ulei) și apoi brânză Camembert ruptă cu mâna.

Adaugi boabe de coriandru proaspăt râșnite.

Le dai la cuptor la foc mediu pentru aprox 30 de minute (sau în funcție de cuptor).

La final, le decorezi cu câteva roșii cherry.



Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii