Rețete Pascale

Inimioare cu portocala rosie si apa de trandafir

 


Inimioare cu portocală roșie și apă de trandafir

 

Am pregătit aceste inimioare cu aluat de fursec cu portocală roșie și apă de trandafir, cremă ganache între straturi, coulis de zmeură, apoi le-am decorat cu coacăze, frunze de busuioc, marshmallows, sticks de ciocolată din comerț, dar și decorațiuni de ciocolată făcute de mine.

 

Timp de pregătire: 2 h

Timp de coacere: 10 min

Porții: 6 inimioare

 

Ingrediente:

Aluat inimioare:

3 ouă,

Un praf de sare,

3 ml îndulcitor Substoff,

40 ml ulei,

40 ml suc de portocală roșie (1 bucată),

5 ml apă de flori de trandafir,

100 g făină,

4 g praf de copt,

5 g cacao,

Un vârf de cuțit colorant roșu,

 

Crema ganache:

50 g cuvertură de ciocolată neagră,

100 ml frișcă lichidă,

 

Decor:

100 ml frișcă lichidă,

Coulis de zmeură,

Ornamente de zahăr,

Masrhmallows,

Ornamente de ciocolată,

Coacăze roșii,

Sticks de ciocolată,

Frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Aluat inimioare:

Bați spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, apa de trandafir, sucul de portocală roșie, amestecând (cu mixerul) după fiecare ingredient adăugat. Adaugi acum și cacaoa, făina și praful de copt (poți să le amesteci într-un bol mic înainte) și colorantul roșu. Omogenizezi.



Umpli un poș cu aluat și pregătești inimioare pe o hârtie de copt.


Nu-ți face griji dacă la copt se întind sau se deformează pentru că le vei ajusta mai târziu.

Le coci la foc mediu (180 °) aprox 10 minute.


Le lași la răcit, apoi le decupezi cu o formă de inimă de tablă, astfel încât să rămână frumoase și clar delimitate.

 

Crema ganache:

Amesteci ciocolata topită pe baie de abur și răcită cu frișca bătută moale, însă nu toată odată, ci puțin câte puțin. Amesteci până devine cremoasă.

 

Montare și Decor:

Bați frișca lichidă, până căpătă o consistență cremoasă. Umpli un poș cu frișcă și cu crema ganache, astfel încât atunci când ornezi și umpli inimioarele, să obții flori în două nuanțe. Va crea un efect deosebit. Te poți juca făcând un rând maro, unul alb sau în degradé, cum îți place.

Pui cu un poș coulis de zmeură pe unul din straturile cu cremă. Fiind un pic acrișor, este acel ceva care balansează dulcele cremei.


Decorezi cu ornamente de ciocolată (eu am avut și de casă și din comerț), ornamente de zahăr (inimioare și marshmallows), coacăze, frunze de busuioc.




  




Poftă Bună!


Rețeta video:

Comentarii