Inimioare cu portocala rosie si apa de trandafir
Am
pregătit aceste inimioare cu aluat de fursec cu portocală roșie și apă de
trandafir, cremă ganache între straturi, coulis de zmeură, apoi le-am decorat
cu coacăze, frunze de busuioc, marshmallows, sticks de ciocolată din comerț, dar
și decorațiuni de ciocolată făcute de mine.
Timp de pregătire: 2 h
Timp de coacere: 10 min
Porții: 6 inimioare
Ingrediente:
Aluat inimioare:
3 ouă,
Un praf
de sare,
3 ml
îndulcitor Substoff,
40 ml
ulei,
40 ml
suc de portocală roșie (1 bucată),
5 ml apă
de flori de trandafir,
100 g
făină,
4 g praf
de copt,
5 g
cacao,
Un vârf
de cuțit colorant roșu,
Crema ganache:
50 g
cuvertură de ciocolată neagră,
100 ml
frișcă lichidă,
Decor:
100 ml
frișcă lichidă,
Coulis de
zmeură,
Ornamente
de zahăr,
Masrhmallows,
Ornamente
de ciocolată,
Coacăze roșii,
Sticks de
ciocolată,
Frunze de
busuioc
Mod
de preparare:
Aluat inimioare:
Bați
spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile,
uleiul, apa de trandafir, sucul de portocală roșie, amestecând (cu mixerul)
după fiecare ingredient adăugat. Adaugi acum și cacaoa, făina și praful de copt
(poți să le amesteci într-un bol mic înainte) și colorantul roșu. Omogenizezi.
Le coci
la foc mediu (180 °) aprox 10 minute.
Le lași
la răcit, apoi le decupezi cu o formă de inimă de tablă, astfel încât să rămână
frumoase și clar delimitate.
Crema ganache:
Amesteci
ciocolata topită pe baie de abur și răcită cu frișca bătută moale, însă nu
toată odată, ci puțin câte puțin. Amesteci până devine cremoasă.
Montare și Decor:
Bați
frișca lichidă, până căpătă o consistență cremoasă. Umpli un poș cu frișcă și
cu crema ganache, astfel încât atunci când ornezi și umpli inimioarele, să
obții flori în două nuanțe. Va crea un efect deosebit. Te poți juca făcând un
rând maro, unul alb sau în degradé, cum îți place.
Pui cu
un poș coulis de zmeură pe unul din straturile cu cremă. Fiind un pic acrișor,
este acel ceva care balansează dulcele cremei.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!