Placinta cu aluat cu smantana si vin, umpluta cu branza dulce
Placinta cu aluat cu smantana si vin, umpluta cu branza dulce
O placinta
cu aluat de casa cu smantana si vin, umpluta cu branza dulce, stafide, vanilie,
coaja de lamaie si de mandarine. Un desert nepretențios, dar gustos.
Timp de coacere: 35 min
Portii: 12
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g
margarina,
50 ml
vin alb,
100 ml
apa minerala,
1 ou,
2
linguri smantana,
½
lingurita sare,
600 g
faina 550,
7 g
drojdie uscata
Pentru umplutura:
600 g
branza dulce,
1 ou,
Stafide,
dupa gust,
3
linguri zahar,
1 plic
(7 g) zahar vanilat Bourbon,
Un praf
de sare,
Coaja de
lamaie, dupa gust,
Coaja de
mandarina, dupa gust,
In plus:
1 ou,
Zahar
pudra, dupa gust
Mod
de preparare:
Pemtru aluat:
Pui
intr-un vas incapator margarina, drojdia, apa, vinul, oul si amesteci. Adaugi
sarea, smantana si faina cat cuprinde, amestecand si framantand. Cand nu mai
poti framanta in bol, transferi pe masa si framanti pana obtii un aluat bun de
intins, dar pufos. Eu am avut nevoie de aprox 540 g faina la aluat si 60 g la
framantat.
Imparti
aluatul in doua bucati: una mare, una mai mica.
Intinzi
aluatul mai mare in foaie potrivita ca grosime, o asezi intr-o tava de copt
pregatita cu hartie de copt.
Pentru umplutura:
Amesteci
intr-un vas branza dulce cu zaharul, zaharul vanilat, sarea.
Montare:
Intinzi umplutura
peste aluat si o nivelezi. Presari din loc in loc stafide, coaja de lamaie si
de mandarina.
Ridici
marginile aluatului peste branza.
Intepi
placinta din loc in loc cu o furculita, ca sa iasa aerul si sa nu se umfle
neuniform la copt.
Coacere:
Dai
placinta la cuptorul preincalzit, la foc mediu aprox 30-35 de minute.
Pudrezi cu zahar.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!