Placinta cu aluat cu smantana si vin, umpluta cu branza dulce

 


Placinta cu aluat cu smantana si vin, umpluta cu branza dulce 

O placinta cu aluat de casa cu smantana si vin, umpluta cu branza dulce, stafide, vanilie, coaja de lamaie si de mandarine. Un desert nepretențios, dar gustos.


 Timp de pregatire: 20 min

Timp de coacere: 35 min

Portii: 12


Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g margarina,

50 ml vin alb,

100 ml apa minerala,

1 ou,

2 linguri smantana,

½ lingurita sare,

600 g faina 550,

7 g drojdie uscata

 

Pentru umplutura:

600 g branza dulce,

1 ou,

Stafide, dupa gust,

3 linguri zahar,

1 plic (7 g) zahar vanilat Bourbon,

Un praf de sare,

Coaja de lamaie, dupa gust,

Coaja de mandarina, dupa gust,

 

In plus:

1 ou,

Zahar pudra, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pemtru aluat:

Pui intr-un vas incapator margarina, drojdia, apa, vinul, oul si amesteci. Adaugi sarea, smantana si faina cat cuprinde, amestecand si framantand. Cand nu mai poti framanta in bol, transferi pe masa si framanti pana obtii un aluat bun de intins, dar pufos. Eu am avut nevoie de aprox 540 g faina la aluat si 60 g la framantat.

Imparti aluatul in doua bucati: una mare, una mai mica.

Intinzi aluatul mai mare in foaie potrivita ca grosime, o asezi intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.

 

Pentru umplutura:

Amesteci intr-un vas branza dulce cu zaharul, zaharul vanilat, sarea.

 

Montare:

Intinzi umplutura peste aluat si o nivelezi. Presari din loc in loc stafide, coaja de lamaie si de mandarina.

Ridici marginile aluatului peste branza.


Intinzi cel de-al doilea aluat in foaie potrivita si il pui peste placinta. Apoi ungi cu ou si lipesti cele doua foi cu degetele, facand un model, astfel incat sa semene cu o pernuta.

Intepi placinta din loc in loc cu o furculita, ca sa iasa aerul si sa nu se umfle neuniform la copt.

 

Coacere:

Dai placinta la cuptorul preincalzit, la foc mediu aprox 30-35 de minute.

Pudrezi cu zahar. 


Poftă Bună!

Comentarii