Mici de casă, din carne de porc

 

Mici de casă, din carne de porc

 

Am pregătit pentru 1 Mai acești mici de casă, din carne de porc, cu mirodenii.

 

Ingrediente:

800 g fleică de porc,

½ linguriță bicarbonat de sodiu,

1 linguriță boia dulce,

Un vârf de cuțit coriandru,

2 fire de usturoi verde,

2 lingurițe sare,

1 lingură muștar,

½ linguriță cimbru uscat,

300 ml apă rece,

 

Mod de preparare:

Dai carnea la mașina de tocat, dai și usturoiul verde tot la mașină.

Dizolvi bicarbonatul în apă rece și le adaugi peste carne. Adaugi mirodeniile și muștarul și mai frămânți de mână cam un minut. Trebuie să obții un amestec moale, pufos, nu dens.


Pui din amestecul de carne într-un poș și formezi mititeii într-o tavă unsă cu puțin ulei. Poți să-i modelezi și cu mâinile, însă mie mi s-a părut că le dau un aspect mai frumos și uniform cu poșul.


Pui mititeii într-o tigaie grill încinsă și îi rumenești bine. Nu umbla mereu la ei și nu-i întoarce decât după ce s-au rumenit. Altfel o să constați că se rup și se lipesc (e semn că nu s-au făcut încă și trebuie să-i mai lași).

Servești cu muștar, murături și voie bună! 


Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii