Prajitura cu nuci si smochine
Prăjitură cu nuci și smochine
O prăjitură
delicioasă cu blat cu nuci, sirop de portocale, glazură de ciocolată, frișcă și smochine.
Timp de pregătire: 1 h 30 min
Timp de gătire: 30 min
Porții: 16
Ingrediente:
Blatul:
6 ouă,
Un praf de sare,
3 linguri îndulcitor pudră,
110 ml ulei,
40 ml apă,
110 g făină,
2 linguri cacao
3 linguri nucă măcinată,
6 g praf de copt
Siropul:
400 ml apă,
2 linguri dulceață de portocale,
1 lingura esență de rom,
Crema:
250 g brânză mascarpone,
200 ml frișcă lichidă,
1 linguriță apă de flori de portocal,
1 linguriță extract de vanilie,
Glazura
de ciocolată:
150 g ciocolată,
70 g lapte,
40 g unt
Decor:
4 smochine
Nuci măcinate
Mod de preparare:
Blatul:
Bați spumă albușurile cu sarea, după ce s-a format spuma,
adaugi treptat îndulcitorul.
Adaugi pe rând gălbenușurile, apoi apa, uleiul, praful de
copt, cacaoa, făina, nucile, omogenizand
dupa fiecare, cu mixerul, la viteza cea mai mica.
Torni aluatul într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de
copt. Dai la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu.
Siropul:
Pui la fiert apa cu dulceata de portocale și romul.
Fierbi cam 5 minute, apoi lași la răcit. Însiropezi prăjitura.
Glazura:
Pui într-un ibric ciocolata cu laptele și untul și fierbi
pe foc mic până obții o glazura groasa ca și consistență. Lași la răcit.
Crema:
Bați cu mixerul frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, vanilia și apa de portocal și amesteci până capătă o consistență cremoasă.
Montare
și decor:
Tai prăjitura in pătrate, apoi fiecare pătrat în două foi.
Umpli fiecare prăjitura cu cremă, pui capacul.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!