Prajitura cu nuci si smochine



Prăjitură cu nuci și smochine

O prăjitură delicioasă cu blat cu nuci, sirop de portocale, glazură de ciocolată, frișcă și smochine.

 

Timp de pregătire: 1 h 30 min

Timp de gătire: 30 min

Porții: 16

 

Ingrediente:

 

Blatul:

6 ouă,

Un praf de sare,

3 linguri îndulcitor pudră,

110 ml ulei,

40 ml apă,

110 g făină,

2 linguri cacao

3 linguri nucă măcinată,

6 g praf de copt

 

Siropul:

400 ml apă,

2 linguri dulceață de portocale,

1 lingura esență de rom,

 

Crema:

250 g brânză mascarpone,

200 ml frișcă lichidă,

1 linguriță apă de flori de portocal,

1 linguriță extract de vanilie,

 

Glazura de ciocolată:

150 g ciocolată,

70 g lapte,

40 g unt

 

Decor:

4 smochine

Nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă albușurile cu sarea, după ce s-a format spuma, adaugi treptat îndulcitorul.

Adaugi pe rând gălbenușurile, apoi apa, uleiul, praful de copt, cacaoa,  făina, nucile, omogenizand dupa fiecare, cu mixerul, la viteza cea mai mica.


Torni aluatul într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt. Dai la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu.

 

Siropul:

Pui la fiert apa cu dulceata de portocale și romul. Fierbi cam 5 minute, apoi lași la răcit. Însiropezi prăjitura.

 

Glazura:

Pui într-un ibric ciocolata cu laptele și untul și fierbi pe foc mic până obții o glazura groasa ca și consistență. Lași la răcit.

 

Crema:

Bați cu mixerul frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, vanilia și apa de portocal și amesteci până capătă o consistență cremoasă.

 

Montare și decor:

Tai prăjitura in pătrate, apoi fiecare pătrat în două foi. 

Umpli fiecare prăjitura cu cremă, pui capacul.


Glazurezi fiecare prăjitură. 


Ornezi cu cremă și decorezi cu smochinele spălate și tăiate in sferturi si nuci măcinate.







 


Poftă Bună!

Comentarii