Rulouri cu aluat cu untura si crema de vanilie
Rulouri cu aluat cu untură și cremă de
vanilie
Am
pregătit aceste rulouri cu aluat cu untură și cidru și le-am umplut cu cremă de
vanilie. O rețetă tradițională de Crăciun, de familie, pe care o îndrăgesc.
Timp de pregătire: aprox 1 h 40
min
Timp de gătire: 5 min
Timp de coacere: 20 min
Ingrediente:
pentru aluat:
500 g
făină 550,
300 g
untură,
150 ml cidru,
1
linguriță rasă sare;
2 ouă,
5 g praf
de copt,
În plus:
100 g
făină pentru blatul de lucru,
2
linguri untură pentru uns foaia,
1 ou
pentru uns rulourile,
Pentru crema de vanilie:
300 ml
lapte,
2
gălbenușuri,
Un praf
de sare,
5 ml îndulcitor,
1
linguriță extract de vanilie Bellbake (Lidl),
40 g
făină albă,
40 g unt
Mod
de preparare:
Aluatul:
Pui
într-un vas încăpător untura (la temperatura camerei), sarea, cidrul, ouăle și
amesteci bine. Adaugi făina, praful de copt și omogenizezi.
Transferi
aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și frămânți până obții un aluat suficient
de consistent pentru a putea fi întins, dar încă pufos.
Întinzi aluatul
în foaie potrivită ca grosime, o ungi cu untură (o singură dată) și o împăturești.
Dai aluatul la frigider 30 de minute. Apoi
îl scoți de la rece, îl întinzi în foaie și îl împăturești de încă 2 ori,
ținând cont să-l dai la frigider după fiecare împăturire.
Când ai
terminat, îl lași la frigider peste noapte.
Rulourile:
Întinzi aluatul
într-o foaie mare sau o tai bucăți mai mici ca să lucrezi mai ușor.
Tai din foaia
de aluat fâșii lungi. Înfășori fiecare fâșie pe câte un rulou/cornet de tablă
pentru patiserie uns cu grăsime înainte.
Așezi
rulourile într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Ungi fiecare rulou cu ou bătut și dai tava cu
rulouri la cuptor, la foc mediu, până când acestea devin aurii (aprox 20 min).
Pentru crema cu vanilie:
Într-o
crăticioară pui laptele cu gălbenușurile, sarea, îndulcitorul, vanilia, și
făina și amesteci cu un tel. Fierbi pe foc mic până când amestecul se îngroașă
ca o budincă. Dai de pe foc, încorporezi untul și lași la răcit.
Umpli rulourile cu cremă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!