Focaccia cu 4 feluri de măsline și ceapă roșie
Focaccia cu 4 feluri de măsline și
ceapă roșie
Am
pregătit această focaccia cu blat pufos și aromat grație uleiului de măsline
infuzat cu busuioc și a celui infuzat cu usturoi, am decorat-o cu 4 feluri de măsline:
măsline Almades Halkidiki, măsline Kalamata cu ierburi de Provence, măsline
Gigant cu ulei extravirgin de măsline Lelia și măsline Kalamata cu ulei
extravirgin de măsline Lelia de la Prăvălia Noastră. Am mai decorat și cu ceapă
roșie, fire de ceapă verde, lăstari de roșie, rozmarin, roșii uscate.
Iubesc măslinele
de la Prăvălia Noastră, nu se compară cu ce am mâncat anterior, sunt naturale,
cărnoase, fiecare sortiment cu aromată unică și nu conțin conservați. Iar
uleiurile infuzate cu busuioc ori usturoi au gust bogat, dar nu intens, sunt
naturale și se preteaza la multe preparate.
Timp de pregătire: 1h
Timp de coacere: 30 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru blat:
10 g
drojdie proaspătă,
200 ml
apă,
20 ml
ulei de măsline infuzat cu busuioc,
20 ml ulei de măsline infuzat cu usturoi,
1 ½ linguriță sare,
320 g
făină,
Pentru topping:
măsline Almades Halkidiki, după gust,
măsline Kalamata cu ierburi de Provence, după gust,
măsline Gigant cu ulei extravirgin de măsline Lelia, după gust,
măsline Kalamatacu ulei extravirgin de măsline Lelia, după gust,
rămurele de rozmarin proaspăt, după gust,
frunze
de ceapă verde, după gust,
2 cepe
roșii,
roșii
uscate în ulei cu usturoi, după gust,
3
linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Blatul:
Pui în
bolul de la mixer drojdia, apa, făina, sare, uleiul de măsline infuzat cu
busuioc și uleiul de măsline infuzat cu usturoi.
Îl acoperi
cu folie și îl lași la dospit o oră.
Transferi
aluatul într-o tavă adâncă (a mea are 20x30 cm) în care ai pus un strat subțire
(3 linguri) de ulei. Astfel va fi crocantă la exterior și moale în interior.
Un aluat de focaccia trebuie să aibă cam 2 cm grosime.
Topping:
Faci
niște adâncituri în aluat, cu degetele, asigurându-te că suprafața aluatului
este și ea unsă.
Decorezi cu rămurele de rozmarin proaspăt, frunze de ceapă verde, lastari mici de roșie sau alte plante, precum și roșii uscate în ulei cu usturoi. Apoi adaugi cele 4 feluri de măsline.
Dai focaccia la cuptor pentru 35 de minute la foc mediu (180°C).
Poftă Bună!
Rețeta video:
Cod de reducere:
în rubrica de reduceri din coșul de cumpărături pe site-ul Prăvălia Noastră, introduceți codul 2DF1 pentru a beneficia de 5% reducere la coșul de cumpărături. Promoția se cumulează cu punctele de fidelitate.
Promoția nu se aplică pentru produsele vrac sau deja reduse.
Promoția este valabilă până în aprilie 2024.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!