Rețete Pascale

Focaccia cu 4 feluri de măsline și ceapă roșie

 

Focaccia cu 4 feluri de măsline și ceapă roșie

 

Am pregătit această focaccia cu blat pufos și aromat grație uleiului de măsline infuzat cu busuioc și a celui infuzat cu usturoi, am decorat-o cu 4 feluri de măsline: măsline Almades Halkidiki, măsline Kalamata cu ierburi de Provence, măsline Gigant cu ulei extravirgin de măsline Lelia și măsline Kalamata cu ulei extravirgin de măsline Lelia de la Prăvălia Noastră. Am mai decorat și cu ceapă roșie, fire de ceapă verde, lăstari de roșie, rozmarin, roșii uscate.

Iubesc măslinele de la Prăvălia Noastră, nu se compară cu ce am mâncat anterior, sunt naturale, cărnoase, fiecare sortiment cu aromată unică și nu conțin conservați. Iar uleiurile infuzate cu busuioc ori usturoi au gust bogat, dar nu intens, sunt naturale și se preteaza la multe preparate.

 

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: 30 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

Pentru blat:

10 g drojdie proaspătă,

200 ml apă,

20 ml ulei de măsline infuzat cu busuioc,

20 ml ulei de măsline infuzat cu usturoi,

1 ½ linguriță sare,

320 g făină,

 

Pentru topping:

măsline Almades Halkidiki, după gust,

măsline Kalamata cu ierburi de Provence, după gust,

măsline Gigant cu ulei extravirgin de măsline Lelia, după gust,

măsline Kalamatacu ulei extravirgin de măsline Lelia, după gust,

rămurele de rozmarin proaspăt, după gust,

frunze de ceapă verde, după gust,

2 cepe roșii,

roșii uscate în ulei cu usturoi, după gust,

3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Blatul:

Pui în bolul de la mixer drojdia, apa, făina, sare, uleiul de măsline infuzat cu busuioc și uleiul de măsline infuzat cu usturoi.


Frămânți până obții un aluat elastic, omogen.


Îl acoperi cu folie și îl lași la dospit o oră.

Transferi aluatul într-o tavă adâncă (a mea are 20x30 cm) în care ai pus un strat subțire (3 linguri) de ulei. Astfel va fi crocantă la exterior și moale în interior.

Un aluat de focaccia trebuie să aibă cam 2 cm grosime.

 

Topping:

Faci niște adâncituri în aluat, cu degetele, asigurându-te că suprafața aluatului este și ea unsă.

Decorezi cu rămurele de rozmarin proaspăt, frunze de ceapă verde, lastari mici de roșie sau alte plante, precum și roșii uscate în ulei cu usturoi. Apoi adaugi cele 4 feluri de măsline.




Dai focaccia la cuptor pentru 35 de minute la foc mediu (180°C).





Poftă Bună!

Rețeta video:


Cod de reducere:

în rubrica de reduceri din coșul de cumpărături pe site-ul Prăvălia Noastră, introduceți codul 2DF1 pentru a beneficia de 5% reducere la coșul de cumpărături. Promoția se cumulează cu punctele de fidelitate.

Promoția nu se aplică pentru produsele vrac sau deja reduse.

Promoția este valabilă până în aprilie 2024. 

Comentarii