Orez cu lapte si sirop de agave
Orez cu lapte și sirop de agave
Îmi
place orezul cu lapte, este un desert simplu, gustos, dar şi săţios dacă îl
servești la micul dejun sau ca gustare după amiaza. Este bun şi rece, aşa că se
poate lua la pachet a doua zi, la serviciu. Eu l-am vrut fără zahăr, așa că
l-am îndulcit cu sirop de agave de la Prăvălia Noastră, care îmi place foarte
mult. Deși este suficient de dulce și are un gust asemănător cu mierea, acesta are indice glicemic scăzut. Este
stabil termic, îl poți folosi la prăjituri, nu își schimbă gustul față de alți
înlocuitori de zahăr testați de mine anterior.
De asemenea,
am optat pentru orezul Basmati tot din prăvălie, acesta e un orez cu bob lung, aromat
și gustos, care nu este lipicios și se digeră ușor. Are un indice glicemic
mediu având o absorbție a glucidelor mai lentă decât a orezului alb.
Eu nu l-am pus la înmuiat, a fiert destul de repede, mi-a plăcut cum s-a
comportat la fiert, în sensul că nu s-a terciuit, ci a rămas cremos.
Porţii: 4
Timp de
pregătire: 5 min
Timp de
gătire: aprox 30 min
Ingrediente:
1 l
lapte,
200 g
orez Basmati,
½ păstaie de vanilie Bourbon Madagascar,
3
linguri sirop de agave light Eco,
sare, după gust,
coajă de
lămâie, după gust
Mod
de preparare:
Pui
laptele la fiert, cu sarea și păstaia de vanilie crestată.
Servești cu coajă de lămâie proaspăt rasă.
Poftă
Bună!
Cod de reducere:
în rubrica de reduceri din coșul de cumpărături pe site-ul Prăvălia Noastră, introduceți codul 2DF1 pentru a beneficia de 5% reducere la coșul de cumpărături. Promoția se cumulează cu punctele de fidelitate.
Promoția nu se aplică pentru produsele vrac sau deja reduse.
Promoția este valabilă până în aprilie 2024.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!