Rețete Pascale

Rulada Caramel



Ruladă Caramel 


Am pregătit această ruladă cu blat pufos cu model cu inimioare, am umplut-o cu cremă caramel O să vă povestesc și cum să vă iasă modelul fără să se strice sau să se întindă la copt, am văzut multe rulade cu desene, dar puțini spun și trucul, așa că vă invit să urmăriți rețeta.

 

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 13 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouă S / 5 ouă M (300 g),

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor (echivalentul a 50 g zahăr),

30 ml ulei,

40 ml apă rece,

125 g făină,

1 linguriță praf de copt,

Un vârf de cuțit colorant alimentar gel roșu,

 

Crema caramel:

250 g brânză mascarpone,

150 ml frișcă lichidă,

4 linguri caramel

Rețeta pentru caramel am prezentat-o aici!

 

în plus:

sos caramel, după gust

 

Blatul:

Bați spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma prinde consistență, adaugi gălbenușurile unul câte unul, uleiul cu apa, apoi și praful de copt, iar la urmă făina, omogenizând cu mixerul, după fiecare adiție.


Dai deoparte două linguri de aluat într-un castronel, adaugi colorantul alimentar și amesteci. Umpli un poș cu această compoziție roșie.

Pregătești o tavă cu hârtie de copt pe care desenezi inimioare, puncte, ce vrei tu. Pentru ca modelul să rămână și să nu se amestece sau împrăștie când vei turna restul de aluat, trebuie să dai tava la congelator 10 minute, să se închege modelul. Înghețând desenul, nu se va amesteca cu restul de aluat.


Din aluatul alb, mai pui cam 5 linguri în castronel și îl amesteci cu puțin colorant, pentru a obține un roz frumos.

Scoți tava de la congelator, apoi torni aluatul alb peste model, nivelând cu grijă. 


Apoi torni și aluatul roz.


Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 13 minute (sau în funcție de cuptorul tău). Ea trebuie să rămână albă, ca să fie pufoasă. Dacă o rumenești prea tare, se usucă și se crapă.


Când scoți rulada din cuptor, o întorci cu ajutorul unei tăvi, pentru ca modelul să vină în sus și îndepărtezi cu grijă hârtia de copt.

Acum o întorci din nou pentru ca modelul cu inimioare să vină jos și rulezi blatul fierbinte. Îl lași în prosop până se răcește. 


Crema de caramel:

Bați frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, amesteci ușor, adaugi și caramelul și omogenizezi.

 

Montare:

Desfaci ruloul, umpli cu cremă, pui și un strat de sos de caramel, astfel încât să curgă când o mănânci, rulezi pe lung.



 Dai la rece până la servire.



Poftă bună! 

Rețeta video:



Comentarii