Rulada Caramel
Ruladă Caramel
Am pregătit
această ruladă cu blat pufos cu model cu inimioare, am umplut-o cu cremă
caramel O să vă povestesc și cum să vă iasă modelul fără să se strice sau să se
întindă la copt, am văzut multe rulade cu desene, dar puțini spun și trucul,
așa că vă invit să urmăriți rețeta.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 13 min
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă S /
5 ouă M (300 g),
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor (echivalentul a 50 g zahăr),
30 ml
ulei,
40 ml
apă rece,
125 g
făină,
1
linguriță praf de copt,
Un vârf
de cuțit colorant alimentar gel roșu,
Crema caramel:
250 g
brânză mascarpone,
150 ml
frișcă lichidă,
4
linguri caramel
Rețeta pentru
caramel am prezentat-o aici!
în plus:
sos caramel,
după gust
Blatul:
Bați
spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma prinde consistență, adaugi
gălbenușurile unul câte unul, uleiul cu apa, apoi și praful de copt, iar la
urmă făina, omogenizând cu mixerul, după fiecare adiție.
Pregătești
o tavă cu hârtie de copt pe care desenezi inimioare, puncte, ce vrei tu. Pentru
ca modelul să rămână și să nu se amestece sau împrăștie când vei turna restul
de aluat, trebuie să dai tava la congelator 10 minute, să se închege modelul.
Înghețând desenul, nu se va amesteca cu restul de aluat.
Scoți tava de la congelator, apoi torni aluatul alb peste model, nivelând cu grijă.
Dai tava
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 13 minute (sau în
funcție de cuptorul tău). Ea trebuie să rămână albă, ca să fie pufoasă. Dacă o
rumenești prea tare, se usucă și se crapă.
Acum o întorci din nou pentru ca modelul cu inimioare să vină jos și rulezi blatul fierbinte. Îl lași în prosop până se răcește.
Crema de caramel:
Bați
frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, amesteci ușor, adaugi și
caramelul și omogenizezi.
Montare:
Desfaci ruloul,
umpli cu cremă, pui și un strat de sos de caramel, astfel încât să curgă când o
mănânci, rulezi pe lung.
Poftă bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!