Batoane de branza cu dulceata de struguri
Batoane de brânză cu
dulceață de struguri
Am
pregatit aceste batoane cu aluat dospit, pufos, umplutură de brânză și dulceață
de struguri. Simple și gustoase.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de dospire: 50 min
Timp de coacere: 30 min x 2 tăvi
Porții: 8
Ingrediente:
Pentru aluat:
20 g
drojdie proaspătă,
300 ml
lapte,
3 ouă,
1
lingură zahăr,
600 g făină
albă pentru cozonac,
1
linguriță sare,
70 ml
ulei,
1
linguriță coajă de lămâie,
Pentru umplutură:
250 g brânză
dulce,
1 ou,
1
lingură zahăr,
1 lingură
zahăr vanilat,
Dulceață
de struguri albi, după gust,
Dulceață
de struguri negri, după gust,
Stafide,
după gust,
În plus:
40 ml
lapte
Mod de preparare:
Aluat și dospire:
Sfărâmițezi
drojdia proaspătă într-un bol. Torni laptele cald, adaugi ouăle, zahărul,
făina, sarea și uleiul, dar și coaja de lămâie.
Frămânți
un aluat omogen, de consistență medie.
Umplutura:
Amesteci
brânza dulce cu oul, zahărul și zahărul vanilat.
Montare, a doua dospire și
coacere:
Transferi
aluatul pe masă și îl împarți în bucăți mai mici.
Iei
fiecare bucată de aluat, îl întinzi în foaie subțire, ridici pereții ca să nu
se reverse umplutura.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!