Lipie turceasca
Lipie turcească
Timp de pregătire: 40
min
Timp de coacere: 25 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru aluat:
10 g
drojdie proaspătă,
40 ml
apă,
150 ml
lapte,
35 ml ulei
de măsline,
320 g făină,
1
linguriță sare,
În plus:
1 ou,
2
lingurițe iaurt,
Susan alb,
după gust,
Susan negru,
după gust
Mod de preparare:
Aluatul:
Pui în
castronul de la mixer drojdia, apa, laptele, uleiul și făina, faci o gropiță și
pui sarea.
Frămânți
(5 minute la robot) un aluat neted și omogen.
Transferi
aluatul pe un sucitor, într-o formă de copt rotundă, de aprox 24 cm diametru.
Topping:
Presezi aluatul
cu degetele, formând niște pătrățele.
Ungi aluatul cu ou amestecat cu iaurt,
Apoi presari susanul alb și pe cel negru.
Poftă
Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!