Rețete Pascale

Lipie turceasca

 

Lipie turcească

 Un produs de patiserie mult iubit în bucătăria turcească este această lipie.

 

Timp de pregătire: 40 min

Timp de coacere: 25 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

10 g drojdie proaspătă,

40 ml apă,

150 ml lapte,

35 ml ulei de măsline,

320 g făină,

1 linguriță sare,

 

În plus:

1 ou,

2 lingurițe iaurt,

Susan alb, după gust,

Susan negru, după gust

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Pui în castronul de la mixer drojdia, apa, laptele, uleiul și făina, faci o gropiță și pui sarea.

Frămânți (5 minute la robot) un aluat neted și omogen.


Lași aluatul la dospit o jumătate de oră.


Transferi aluatul pe blatul, îl întinzi în foaie grosuță și îi dai formă rotundă. Îndepărtezi excesul de aluat.

Transferi aluatul pe un sucitor, într-o formă de copt rotundă, de aprox 24 cm diametru.

 

Topping:

Presezi aluatul cu degetele, formând niște pătrățele.

Ungi aluatul cu ou amestecat cu iaurt, 

Apoi presari susanul alb și pe cel negru.


Coci lipia aprox 26 de minute, la foc mediu (180 °C).




Poftă Bună!

Rețeta video:


Comentarii