Rețete Pascale

Pide cu salam

Pide cu salam 

Am pregătit aceste pide cu aluat cu cidru, salam crud-uscat, șuncă crud-uscată, mini-salam franțuzesc, porumb dulce, cașcaval afumat, a fost tare bună.

 Timp de pregătire: 60 min

Timp de coacere: 25 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

10 g drojdie proaspătă,

230 ml cidru,

340 g făină,

2 linguri ulei de măsline infuzat cu busuioc,

1 linguriță sare afumată,

 

Pentru topping:

Ketchup dulce, după gust,

80 g șuncă crud-uscată,

80 g salam crud-uscat,

2 sticks-uri mini-salam franțuzesc,

100 g cașcaval afumat,

100 g mozarella bilă,

50 g parmezan ras,

Porumb dulce, după gust,

 

În plus:

Ketchup dulce (pentru uns)

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Pui într-un castron cidrul și drojdia, făina și sarea afumată și uleiul de măsline infuzat cu busuioc.


Frămânți un aluat moale, neted, pe care îl lași la dospit o jumătate de oră.



Transferi aluatul pe blatul de lucru, îl frămânți ușor și îl împarți în 2 bucăți. Iei fiecare bucată de aluat și o întinzi cu sucitorul, apoi îi dai formă de bărcuță.

 

Topping:

Ungi pidele cu ketchup dulce. Decorezi fiecare pidă cu salamul, șunca și mini-salamul crud-uscate, porumb dulce, cașcaval afumat, parmezan ras și bulgărele de mozzarella rupt cu mâna.


Așezi pidele într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ketchup.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180˚C) aprox 25 de minute. 

 


Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii