Pide cu sos de trufe si ciuperci
Pide cu sos de trufe și ciuperci
Am pregătit aceste pide cu aluat cu iaurt, pentru umplutură am folosit ciuperci, sos cu ciuperci și trufe Tartufi Jimmy, șuncă și parmezan, după gust. De asemenea, am folosit și roșii uscate de mine și puse la borcan cu ulei de măsline, usturoi și mirodenii.
Timp de coacere: 25 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g
făină,
10 g
drojdie proaspătă,
180 ml
apă,
2
linguri ulei de măsline,
40 g
iaurt 10% grăsime,
1
linguriță sare,
Pentru topping:
Sos cu
ciuperci și trufe Tartufi Jimmy, după gust,
200 g
ciuperci champignon,
2 felii
șuncă crud-uscată,
40 g
parmezan,
Roșii
uscate în ulei, cu usturoi, după gust,
În plus:
Pătrunjel uscat, după gust
Mod de preparare:
Aluatul:
Pui în
castronul de la mixer drojdia, apa, uleiul, iaurtul (eu am folosit iaurt
grecesc cu 10% grăsime), făina, faci o gropiță și pui sarea.
Frămânți
(5 minute la robot) un aluat pufos, omogen, pe care îl lași la dospit o
jumătate de oră.
Împarți
aluatul în 2 bucăți, pentru 2 porții. Întinzi fiecare aluat în foaie grosuță și
îi dai formă de bărcuță.
Topping:
Cureți
ciupercile, apoi le tai felii și le călești într-o tigaie, fără ulei sau sare.
Ungi fiecare
bărcuță cu sos de trufe cu ciuperci, apoi decorezi cu ciupercile călite și șunca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!