Pide cu ton, capere si portocala
Pide cu ton, capere
Timp de coacere: 25 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 ml
apă,
300 g
făină,
10 g
drojdie proaspătă,
2
linguri ulei de măsline,
2
linguri vin roșu,
1
linguriță sare,
Pentru topping:
100 g
ton la conservă,
2
linguri măsline negre,
2
linguri porumb dulce,
50 g
parmezan ras,
1
lingură capere,
1
portocală mică,
În plus:
Ulei de
măsline (pentru uns)
Mod de preparare:
Aluatul:
Dizolvi drojdia
în apa călduță și vinul roșu și amesteci. Adaugi făina, sarea și uleiul de
măsline.
Frămânți
(5 minute la robot) un aluat de consistență medie, omogen.
Împarți
aluatul în 2 bucăți, pentru 2 pide. Întinzi fiecare bucată de aluat cu
sucitorul, apoi îi dai formă de bărcuță.
Topping:
Amesteci
într-un bol tonul cu porumbul, măslinele negre și caperele. Eu am folosit 2
conserve mici de ton, deci 100 g în total pentru 2 pide, însă poți pune mai
mult sau mai puțin, după gustul tău.
Presari
parmezan ras și bucățele de portocală.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180˚C) aprox 25 de minute.
Poftă
Bună!
Rețete video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!