Piept de pui în aluat tempura cu sare afumată
Piept
de pui în aluat tempura cu sare afumată
Tempura
este o tehnică de gătit, dar și un preparat japonez (pește, legume sau carne)
trecute printr-n aluat preparat din ingrediente simple: ou, făină și apă foarte
rece și prăjite pentru a obține o crustă crocantă. Eu am pregătit piept de pui
în aluat tempura, la care am folosit și sare de mare afumată, l-am prăjit, apoi
l-am servit cu sosul meu clasic de maioneză cu usturoi. Poți servi cu orice sos
îți place.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 30min
Porţii: 4
Ingrediente:
1 piept
de pui,
60 ml apă
rece,
4
linguri făină,
1 ou,
Sare de
mare afumată, după gust,
Pesmet,
după gust
Mod
de preparare:
Într-un
castron mai mare, bați oul cu apa şi încorporezi treptat făina. Apa trebuie să
fie foarte rece pentru a preveni formarea glutenului și îngroșarea excesivă a
aluatului. Da, aluatul trebuie să fie mai gros ca la clătite, dar nu dens. De
asemenea, apa rece o să împiedice alimentul să absoarbă mult ulei când îl
prăjești. Adaugi sarea afumată și amesteci.
Încingi
uleiul într-o tigaie și prăjești bucățile de pui pe ambele părți, până obții o
crustă crocantă, frumoasă și aurie.
Servești cu sosul preferat. Eu am ales un pat de legume și un sos cu maioneză și usturoi.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!