Prajitura Cafe per due
Prăjitură Café per due
Prăjitură cu pandișpan pufos, ganache alb cu cafea,
ganache negru cu lichior de cafea, pe scurt, un deliciu pentru iubitorii de
cafea.
Timp de pregătire: 2 h
Timp de coacere: 25 min
Porții: 16
Ingrediente:
Pentru pandișpan:
5 ouă M,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
60 ml apă,
50 ml ulei,
130 g făină,
5 g praf de copt,
Pentru ganache
alb cu cafea:
90 g cuvertură de ciocolată albă,
250 ml frișcă lichidă,
125 g brânză mascarpone,
2 lingurițe cafea solubilă,
Pentru ganache
negru cu lichior:
70 g cuvertură de ciocolată neagră (52 % cacao),
250 ml frișcă lichidă,
125 g brânză mascarpone,
2 linguri lichior de cafea,
Pentru
decor:
Fistic măcinat, după gust
Mod de preparare:
Pentru pandișpan:
Bați spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când
spuma capătă consistență, adaugi pe rând gălbenușurile, apa cu uleiul (eu le
măsor în același pahar) și praful de copt amestecând după fiecare ingredient.
Adaugi acum și făina prin sită, omogenizând cu o spatulă.
Torni aluatul într-o tavă de 20 x 30 cm, pregătită cu
hârtie de copt, 18-20 de minute, la 180°C. Lași la răcit.
Pentru ganache
negru cu lichior:
Pui într-un bol cuvertura de ciocolată neagră (52 %
cacao) mărunțită, torni peste ea frișca și le pui pe baie de abur. Când s-a
topit ciocolata, dai deoparte, amesteci și dai la frigider 30 de minute.
Pentru ganache
alb cu cafea:
Procedezi la fel ca mai sus: pui într-un bol cuvertura de
ciocolată albă mărunțită, torni peste ea frișca și le pui pe baie de abur. Când
s-a topit ciocolata, dai deoparte, amesteci și dai la frigider 30 de minute.
Montare și
Decor:
Pui blatul pe un platou. Adaugi crema ganache albă și nivelezi. Adaugi crema ganache neagră și nivelezi. Decorezi cu fistic măcinat.
Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:
blog: Ancutsa Cuisine
facebook: AncutsaCuisine
tiktok: AncutsaCuisine
youtube: @AncutsaCuisine
instagram: @anncutsa
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!