Rețete Pascale

Prajitura Cafe per due

Prăjitură Café per due

 

Prăjitură cu pandișpan pufos, ganache alb cu cafea, ganache negru cu lichior de cafea, pe scurt, un deliciu pentru iubitorii de cafea.

 

Timp de pregătire: 2 h

Timp de coacere: 25 min

Porții: 16

 

Ingrediente:

Pentru pandișpan:

5 ouă M,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

60 ml apă,

50 ml ulei,

130 g făină,

5 g praf de copt,

 

Pentru ganache alb cu cafea:

90 g cuvertură de ciocolată albă,

250 ml frișcă lichidă,

125 g brânză mascarpone,

2 lingurițe cafea solubilă,

 

Pentru ganache negru cu lichior:

70 g cuvertură de ciocolată neagră (52 % cacao),

250 ml frișcă lichidă,

125 g brânză mascarpone,

2 linguri lichior de cafea,

 

Pentru decor:

Fistic măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

Pentru pandișpan:

Bați spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând gălbenușurile, apa cu uleiul (eu le măsor în același pahar) și praful de copt amestecând după fiecare ingredient.

Adaugi acum și făina prin sită, omogenizând cu o spatulă.

Torni aluatul într-o tavă de 20 x 30 cm, pregătită cu hârtie de copt, 18-20 de minute, la 180°C. Lași la răcit.

 

Pentru ganache negru cu lichior:

Pui într-un bol cuvertura de ciocolată neagră (52 % cacao) mărunțită, torni peste ea frișca și le pui pe baie de abur. Când s-a topit ciocolata, dai deoparte, amesteci și dai la frigider 30 de minute.

Bați cu mixerul până prinde consistență lejeră. Adaugi mascarponele și lichiorul de cafea, amestecând până capătă consistență cremoasă.

 

Pentru ganache alb cu cafea:

Procedezi la fel ca mai sus: pui într-un bol cuvertura de ciocolată albă mărunțită, torni peste ea frișca și le pui pe baie de abur. Când s-a topit ciocolata, dai deoparte, amesteci și dai la frigider 30 de minute.


Bați cu mixerul până prinde consistență lejeră. Adaugi mascarponele și cafeaua solubilă, amestecând până capătă consistență cremoasă.

 

Montare și Decor:

Pui blatul pe un platou. Adaugi crema ganache albă și nivelezi. Adaugi crema ganache neagră și nivelezi. Decorezi cu fistic măcinat.








Poftă Bună!
Rețeta video:

Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:

blog: Ancutsa Cuisine 

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: AncutsaCuisine

youtube: @AncutsaCuisine

instagram: @anncutsa

Comentarii