Prăjitură Notte Stellata
Prăjitură Notte Stellata
Prăjitură
cu blat de cacao și suc de clementine, cremă de cafea, însiropată cu cafea,
iar în interior, un strat de ciocolată. Eu am pregătit-o pentru mama, ca să o
răsfăț de 8 martie, însă o poți pregăti oricând, e super delicioasă.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 13 min
Porții: 12
Pentru blat:
5 ouă M (300
g),
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor (echivalentul a 50 g zahăr),
30 ml
ulei,
40 ml suc
de clementină,
100 g
făină,
25 g
cacao,
5 g praf
de copt,
Decor și Crema cu cafea:
250 g
brânză mascarpone,
300 ml
frișcă lichidă,
2
lingurițe cafea solubilă,
2
lingurițe cafea,
Pentru însiropat:
400 ml
apă,
4
lingurițe cafea măcinată,
În plus:
ciocolată
cu lapte, după gust,
ciocolată
albă, după gust
Blatul:
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea
și îndulcitorul. Când spuma prinde consistență, adaugi gălbenușurile unul câte
unul, uleiul cu sucul de la o clementină, amestecând cu mixerul, după fiecare.
Adaugi
praful de copt și făina, în ploaie, amestecând tot cu mixerul, la viteza cea
mai mică.
Tips! Pentru ca modelul să rămână
și să nu se amestece aluaturile, trebuie să dai tava la congelator 10 minute,
să se închege modelul, înainte de a turna alt strat de aluat.
Pentru însiropat:
Pregătești
o cafea simplă, la ibric.
Bați
frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, amesteci ușor. Jumătate din cremă o lași albă, vei avea nevoie
la decor.
Pentru crema de cafea, pui în crema mascarpone
rămasă, cafeaua solubilă și cea lichidă ( preparată la ibric) și amesteci.
Montare:
Pe una
din foile de cacao pui crema de cafea și nivelezi.
Pregătești
niște șanțuri pe care le umpli cu ciocolată cu lapte, cu ajutorul unui poș.
Ornezi
cu crema mascarpone păstrată deoparte.
Decorezi
cu dungi de ciocolată cu lapte și ciocolată albă.
Poftă bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!