Rețete Pascale

Prăjitură Notte Stellata

 

Prăjitură Notte Stellata

 

Prăjitură cu blat de cacao și suc de clementine, cremă de cafea, însiropată cu cafea, iar în interior, un strat de ciocolată. Eu am pregătit-o pentru mama, ca să o răsfăț de 8 martie, însă o poți pregăti oricând, e super delicioasă.

 

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 13 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

Pentru blat:

5 ouă M (300 g),

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor (echivalentul a 50 g zahăr),

30 ml ulei,

40 ml suc de clementină,

100 g făină,

25 g cacao,

5 g praf de copt,

 

Decor și Crema cu cafea:

250 g brânză mascarpone,

300 ml frișcă lichidă,

2 lingurițe cafea solubilă,

2 lingurițe cafea,

 

Pentru însiropat:

400 ml apă,

4 lingurițe cafea măcinată,

 

În plus:

ciocolată cu lapte, după gust,

ciocolată albă, după gust

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul,  albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma prinde consistență, adaugi gălbenușurile unul câte unul, uleiul cu sucul de la o clementină, amestecând cu mixerul, după fiecare.

Adaugi praful de copt și făina, în ploaie, amestecând tot cu mixerul, la viteza cea mai mică.


Torni din aluat într-un castronel puțin aluat. În bolul mare pui cacaoa și amesteci cu o spatulă.


Pregătești o tavă cu hârtie de copt. Umpli un poș cu aluatul alb și desenezi puncte sau floricele, orice îți place, pe hârtia de copt.


Torni aluatul negru.

Apoi iar desenezi cu poșul cu aluat alb. Poți folosi o scobitoare pentru a crea un model frumos.

Tips! Pentru ca modelul să rămână și să nu se amestece aluaturile, trebuie să dai tava la congelator 10 minute, să se închege modelul, înainte de a turna alt strat de aluat.


Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 13 minute (sau în funcție de cuptorul tău). Ea trebuie să rămână pufoasă, e mai greu să îți dai seama la un aluat cu cacao, așa că fă testul scobitorii.


Lași la răcit, apoi tai foaia în jumătate, e cea mai simplă cale să obții două blaturi/foi frumoase pentru prăjitură.

 

Pentru însiropat:

Pregătești o cafea simplă, la ibric.

 


Crema mascarpone cu cafea:

Bați frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, amesteci ușor.  Jumătate din cremă o lași albă, vei avea nevoie la decor.

 Pentru crema de cafea, pui în crema mascarpone rămasă, cafeaua solubilă și cea lichidă ( preparată la ibric) și amesteci.

 

Montare:

Pe una din foile de cacao pui crema de cafea și nivelezi.

Pregătești niște șanțuri pe care le umpli cu ciocolată cu lapte, cu ajutorul unui poș.


Pui cealaltă foaie de cacao, apoi porționezi prăjitura.

Ornezi cu crema mascarpone păstrată deoparte.

Decorezi cu dungi de ciocolată cu lapte și ciocolată albă.


Dai la rece până la servire.






Poftă bună!

Rețeta video:

: top :: ingrediente :: mod de preparare :

Comentarii