Prajitura vieneza cu cafea si migdale
Prăjitură vieneză cu cafea și migdale
De data
aceasta am pregătit o prăjitură vieneză reinterpretată, am adăugat cafea la
glazura de gălbenușuri și am adăugat și fulgi de migdale. A ieșit aromat și
foarte gustoasă.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: 25 min
Porții: 16
Ingrediente:
Pentru blat:
5 albuşuri,
Un praf
de sare,
3
linguri sirop de agave,
100 g
făină,
50 g
nucă măcinată,
2
linguri cacao neagră,
125 ml
ulei,
5 g praf
de copt,
Pentru glazură:
5
gălbenuşuri,
3
linguri sirop de agave,
2 lingurițe
cafea solubilă,
Pentru decorat:
Fulgi de
migdale, după gust,
ciocolată
cu lapte și migdale
Mod de preparare:
Blatul:
Baţi spumă,
cu mixerul, albuşurile cu sarea. Adaugi siropul de agave și uleiul, amestecând cu mixerul.
Amesteci într-un bol făina, praful de copt, cacaoa și nucile și le pui peste bezea în mai multe etape, amestecând lejer cu o spatulă pentru a păstra compoziția cremoasă.
Torni aluatul
într-o tavă de 18 cm, pregătită cu hârtie de copt, pe care o dai la cuptor, pentru
10 minute, la foc mediu (180 °C).
Între timp, pregătești glazura: bați spumă, cu mixerul, gălbenuşurile cu siropul de agave și cafeaua până obții o compoziție cremoasă.
Scoţi tava din cuptor, întinzi glazura de gălbenuşuri și presari fulgii de migdale, apoi mai dai tava la cuptor pentru aprox 10 minute, dar la foc mic (150 °C) sau până se rumeneşte ușor.
Apoi din nou scoți tava, presari migdalele și mai dai la cuptor încă 5 minute.Când este gata, razi ciocolata cu lapte și migdale şi o laşi la răcit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!