Rețete Pascale

Prajitura vieneza cu cafea si migdale


Prăjitură vieneză cu cafea și migdale

 

De data aceasta am pregătit o prăjitură vieneză reinterpretată, am adăugat cafea la glazura de gălbenușuri și am adăugat și fulgi de migdale. A ieșit aromat și foarte gustoasă.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 25 min

Porții: 16

 

Ingrediente:

Pentru blat:

5 albuşuri,

Un praf de sare,

3 linguri sirop de agave,

100 g făină,

50 g nucă măcinată,

2 linguri cacao neagră,

125 ml ulei,

5 g praf de copt,

 

Pentru glazură:

5 gălbenuşuri,

3 linguri sirop de agave,

2 lingurițe cafea solubilă,

 

Pentru decorat:

Fulgi de migdale, după gust,

ciocolată cu lapte și migdale

 

Mod de preparare:

Blatul:

Baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu sarea. Adaugi siropul de agave și uleiul,  amestecând cu mixerul.

 Amesteci într-un bol făina, praful de copt, cacaoa și nucile și le pui peste bezea în mai multe etape, amestecând lejer cu o spatulă pentru a păstra compoziția cremoasă.

Torni aluatul într-o tavă de 18 cm, pregătită cu hârtie de copt, pe care o dai la cuptor, pentru 10 minute, la foc mediu (180 °C).

Între timp, pregătești glazura: bați spumă, cu mixerul, gălbenuşurile cu siropul de agave și cafeaua până obții o compoziție cremoasă. 


Scoţi tava din cuptor, întinzi glazura de gălbenuşuri și presari fulgii de migdale, apoi mai dai tava la cuptor pentru aprox 10 minute, dar la foc mic (150 °C) sau până se rumeneşte ușor.

Apoi din nou scoți tava, presari migdalele și mai dai la cuptor încă 5 minute.

Când este gata, razi ciocolata cu lapte și migdale şi o laşi la răcit.

Poftă Bună!

Comentarii