Tarta cu branza si leurda
Tartă cu brânză și leurdă
Azi vă prezint rețeta mea de tartă cu
aluat fraged, brânză feta, brânză dulce, leurdă și ceapă verde pe care o poți
servi ca aperitiv sau gustare, cu orice ocazie.
Timp de
pregătire: 30 min
Timp de coacere:
30 min
Porţii: 8
Ingrediente:
Pentru aluatul de tartă:
200 g făină,
100 g unt rece,
½ linguriță sare,
1 ou,
2 linguri oțet de mere,
½ linguriță praf de copt,
Pentru crema de brânză:
150 g brânză Feta,
150 g brânză dulce,
1 ou,
Frunzele de la 2 fire de ceapă verde,
1 legătură de leurdă,
Pesmet, după gust
Mod de preparare:
Aluatul
de tartă:
Amesteci untul rece tăiat cubulețe cu făina, praful de copt și sarea până obții un aluat nisipos. Adaugi oul si oțetul și amesteci.
Crema
de brânză:
Într-un bol încăpător, dai brânza Feta
pe răzătoare, adaugi brânza dulce, oul. Tai mărunt frunzele de leurdă și de
ceapă verde, le adaugi peste brânză și amesteci bine.
Întinzi în foaie potrivită ca grosime
și îl transferi, cu ajutorul unui
sucitor, într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt. Decupezi surplusul
de aluat.
Presari pesmet peste crusta tartei. Torni
crema de brânză și nivelezi.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc
mic (150°C), să se coacă bine înăuntru, pe îndelete, adică aprox 15 minute,
apoi la foc mediu (180°C) pentru încă 15 minute.
Mă
puteţi găsi şi pe: / Follow me on:
facebook:
AncutsaCuisine
instagram:
anncutsa
tiktok: ancutsacuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!