Rețete Pascale

Tarta cu branza si leurda

 

Tartă cu brânză și leurdă

 

Azi vă prezint rețeta mea de tartă cu aluat fraged, brânză feta, brânză dulce, leurdă și ceapă verde pe care o poți servi ca aperitiv sau gustare, cu orice ocazie.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porţii: 8

 

Ingrediente:

Pentru aluatul de tartă:

200 g făină,

100 g unt rece,

½ linguriță sare,

1 ou,

2 linguri oțet de mere,

½ linguriță praf de copt,

 

Pentru crema de brânză:

150 g brânză Feta,

150 g brânză dulce,

1 ou,

Frunzele de la 2 fire de ceapă verde,

1 legătură de leurdă,

Pesmet, după gust

 

Mod de preparare:

Aluatul de tartă:

Amesteci untul rece tăiat cubulețe cu făina, praful de copt și sarea până obții un aluat nisipos. Adaugi oul si oțetul și amesteci. 


Frămânți până obții un aluat ușor sfărâmicios, pe care îl dai la frigider 30 de minute sau îl poți folosi imediat. Eu l-am folosit imediat.

 

Crema de brânză:

Într-un bol încăpător, dai brânza Feta pe răzătoare, adaugi brânza dulce, oul. Tai mărunt frunzele de leurdă și de ceapă verde, le adaugi peste brânză și amesteci bine.

 


Montare și coacere:

Întinzi în foaie potrivită ca grosime și  îl transferi, cu ajutorul unui sucitor, într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt. Decupezi surplusul de aluat.

Presari pesmet peste crusta tartei. Torni crema de brânză și nivelezi.


Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic (150°C), să se coacă bine înăuntru, pe îndelete, adică aprox 15 minute, apoi la foc mediu (180°C) pentru încă 15 minute.






 



Poftă Bună!
Rețeta video:

Mă puteţi găsi şi pe: /  Follow me on:

facebook: AncutsaCuisine

instagram: anncutsa

tiktok: ancutsacuisine

Comentarii