Pricomide

 

Pricomide

 

Un dulce cu gust de copilărie… ce-mi plăcea când mergeam cu mama la piață când eram mici și ne ducea la patiseria de la colț să ne alegem ceva bun… aveau niște pricomide grozave. Sunt multe dulciuri din copilărie pe care vreau să le gătesc zilele acestea, prin ele, am pregătit aceste pricomide.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: 30 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

124 g albuș de ou (de la 3 ouă medii),

1 lingură zeamă de lămâie,

un praf de sare,

50 g zahăr,

124 g migdale măcinate,

25 g făină,

Un vârf de cuțit praf de copt

 

Mod de preparare:

Baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu sucul de lămâie și sarea.

Adaugi zahărul și amesteci tot cu mixerul până obții o spumă consistentă.


Adaugi migdalele măcinate, făina și praful de copt, omogenizând ușor cu o spatulă.


Umpli un poș cu aluat și formezi pricomide nici mari, nici prea mici, rotunde, nu-ți trebuie dui, poți folosi doar punga pentru ornat. Trebuie să fie un pic grosuțe, dacă le faci prea subțiri, ies mai uscate, mai crocante. Nu trebuie să arate a biscuiți, ci să fie ușor moi.


Dai tava la foc mic (150°C), aprox 30 de minute (în funcţie de cuptor) ca să se coacă și să se usuce ușor. Vei obţine 2 tăvi.







Poftă Bună!

Comentarii