Minitarte cu nuci pecan și cireșe galbene

 

Minitarte cu nuci pecan și cireșe galbene

 

Am pregătit aceste minitarte cu aluat fraged, blat cu nuci pecan, dulceață de cireșe galbene, frișcă și cireșe galbene, un deliciu. Îmi plac nucile pecan, sunt mai dulci decât cele obișnuite, iar dacă le mai și rumenești la cuptor înainte, sunt și mai bune.

 

Porții: 24

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: 20 min

 

Ingrediente:

Pentru aluatul de tartă:

100 g unt rece,

200 g făină albă,

1 gălbenuș,

30 ml cidru de mere,

Un praf de sare,

 

Pentru aluatul cu nuci:

80 g unt la temperatura camerei,

1 ou,

1 albuș,

80 g nuci pecan măcinate,

1 lingură făină,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

 

În plus:

dulceață de cireșe galbene, după gust,

100 ml frișcă lichidă,

100 g brânză mascarpone,

Frunze de mentă proaspătă,

cireșe galbene

 

Mod de preparare:

Aluatul de tarte:

Amesteci făina cu untul rece dat pe răzătoare și sarea, astfel încât să obții o compoziție nisipoasă. Adaugi gălbenușul și cidrul și amesteci fără să frămânți prea mult, până obții un aluat ușor sfărâmicios. Dai aluatul la frigider 30 de minute.

Blatul cu nuci:

Bați spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul, încorporezi treptat untul moale, adaugi gălbenușul, apoi și nucile pecan măcinate. La final, adaugi făina și omogenizezi. Obții un aluat moale.

 

Montare și coacere:

Scoți aluatul de tartă de la rece, îl întinzi în foaie și decupezi din el cercuri. Pui cercurile de aluat în tava de minitarte.



Umpli minitartele cu dulceață de cireșe galbene.

Torni din aluatul cu nuci în fiecare formă.

Dai tartele la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute sau până trec testul scobitorii.

 

Decor:

Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și amesteci până capătă conistență cremoasă, mătăsoasă. Umpli un poș și ornezi tartele.


Decorezi cu cireșe galbene și frunze de mentă. 


 





Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii