Minitarte cu nuci pecan și cireșe galbene
Minitarte cu nuci pecan și cireșe galbene
Am
pregătit aceste minitarte cu aluat fraged, blat cu nuci pecan, dulceață de
cireșe galbene, frișcă și cireșe galbene, un deliciu. Îmi plac nucile pecan,
sunt mai dulci decât cele obișnuite, iar dacă le mai și rumenești la cuptor
înainte, sunt și mai bune.
Porții: 24
Timp de pregătire: 1h
Timp de coacere: 20 min
Ingrediente:
Pentru aluatul de tartă:
100 g
unt rece,
200 g
făină albă,
1
gălbenuș,
30 ml cidru
de mere,
Un praf
de sare,
Pentru aluatul cu nuci:
80 g unt
la temperatura camerei,
1 ou,
1 albuș,
80 g nuci
pecan măcinate,
1
lingură făină,
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
În plus:
dulceață
de cireșe galbene, după gust,
100 ml
frișcă lichidă,
100 g
brânză mascarpone,
Frunze
de mentă proaspătă,
cireșe
galbene
Mod
de preparare:
Aluatul de tarte:
Amesteci
făina cu untul rece dat pe răzătoare și sarea, astfel încât să obții o
compoziție nisipoasă. Adaugi gălbenușul și cidrul și amesteci fără să frămânți
prea mult, până obții un aluat ușor sfărâmicios. Dai aluatul la frigider 30 de
minute.
Blatul cu nuci:
Bați
spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul, încorporezi treptat untul moale, adaugi
gălbenușul, apoi și nucile pecan măcinate. La final,
adaugi făina și omogenizezi. Obții un aluat moale.
Montare și coacere:
Scoți
aluatul de tartă de la rece, îl întinzi în foaie și decupezi din el cercuri.
Pui cercurile de aluat în tava de minitarte.
Torni
din aluatul cu nuci în fiecare formă.
Dai
tartele la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute sau până
trec testul scobitorii.
Decor:
Bați cu
mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și amesteci până capătă
conistență cremoasă, mătăsoasă. Umpli un poș și ornezi tartele.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!