Halva mixta cu portocala, cacao si vanilie

 

Halva mixtă cu portocală, cacao și vanilie

 

O nouă halva de casă, de această mixtă, pentru că am folosit semințe de floarea soarelui, dar și susan, care are o savoare deosebită. De data aceasta, am pregătit separat un sirop cu coajă de portocală macerată, cacao și vanilie, a ieșit super.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 30 min

 

Ingrediente:

Pentru sirop:

3 linguri zahăr,

2 linguri cacao neagră,

1 linguriță coaja de portocală macerată,

50 ml apă,


Pentru bază:

200 g semințe de floarea soarelui,

60 g semințe de susan,

Un praf de sare,

2 linguri miere,

1 linguriță vanilie,

1 lingură ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Pregătești siropul: pui într-un ibric zahărul, cacaoa, coaja de portocală macerată, esența de rom și apă cât să le acopere (aprox 50 ml) și pui pe foc mic, amestecând des. Lași să fiarbă un pic, când începe să se umfle, iei de pe foc.


 Mărunțești semințele de floarea soarelui la chopper, apoi la râșnița de cafea.

Mărunțești susanul doar la râșnița de cafea.

Le pui într-un vas.


Adaugi peste semințe, sarea, mierea, apoi torni din sirop puțin câte puțin, frământând amestecul cu o furculiță. Eu nu am avut nevoie de tot siropul, trebuie să o obții o pastă tare. Adaugi vanilia și uleiul și amesteci bine.

 

Pui amestecul într-o casoletă și îl nivelezi.

Dai la frigider peste noapte.





 


Poftă Bună!

Rețeta video:


Comentarii