Halva mixta cu portocala, cacao si vanilie
Halva
mixtă cu portocală, cacao și vanilie
O nouă
halva de casă, de această mixtă, pentru că am folosit semințe de floarea
soarelui, dar și susan, care are o savoare deosebită. De data aceasta, am
pregătit separat un sirop cu coajă de portocală macerată, cacao și vanilie, a
ieșit super.
Porții: 4
Timp de pregătire: 30 min
Ingrediente:
Pentru sirop:
3
linguri zahăr,
2
linguri cacao neagră,
1
linguriță coaja de portocală macerată,
50 ml apă,
Pentru bază:
200 g semințe de floarea soarelui,
60 g semințe de susan,
Un praf de sare,
2 linguri miere,
1 linguriță vanilie,
1 lingură ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Pregătești siropul: pui într-un ibric zahărul, cacaoa, coaja de portocală macerată, esența de rom și apă cât să le acopere (aprox 50 ml) și pui pe foc mic, amestecând des. Lași să fiarbă un pic, când începe să se umfle, iei de pe foc.
Mărunțești susanul doar la râșnița de cafea.
Le pui într-un vas.
Adaugi peste
semințe, sarea, mierea, apoi torni din sirop puțin câte puțin, frământând
amestecul cu o furculiță. Eu nu am avut nevoie de tot siropul, trebuie să o
obții o pastă tare. Adaugi vanilia și uleiul și amesteci bine.
Pui
amestecul într-o casoletă și îl nivelezi.
Dai la frigider peste noapte.
Poftă
Bună!
Rețeta video:








Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!