Zacuscă de peste

 

Zacuscă de pește

 

Anul acesta am zis că trebuie să încerc și rețeta mamei de zacuscă de pește, eram reticentă la început, că dacă o să aibă gust prea intens de pește, dacă n-o să-mi placă. Însă am pregătit-o și mă bucur pentru că tare bună a ieșit. Am ales dorada, care în această zacuscă a fost gustoasă și nu are acel gust intens de pește. Este un aperitiv super care pe mine m-a cucerit.

 

Timp de pregătire: 30 min;

Timp de fierbere: 20+ min;

Am obţinut 3 borcane de 270 g.

 

Ingrediente:

1 doradă,

550 ml apă,

150 ml oțet,

4 linguri ulei,

3 cepe,

2 lingurițe sare,

350 g ardei copt,

150 ml apă,

250 ml suc de roșii,

2 foi de dafin,

piper mozaic boabe, după gust

coriandru boabe

 

Mod de preparare:

Cureți peștele și îl pui la fiert într-o cratiță, cu 400 ml apă, oțet, o linguriță de sare și piper mozaic boabe, după gust. Fierbi cam 20 de minute, guști și vezi dacă e fiert.


Scoți peștele pe o tavă la răcit, culegi pe cât posibil oasele și le îndepărtezi.


Toci mărunt ceapa și ardeiul copt.


Într-o altă cratiţă (mare, în care să încapă toate) înfierbânți uleiul și căleşti ceapa. Adaugi sare, după gust. Când ceapa devine aurie, adaugi ardeiul copt. Amesteci mereu, să nu se lipească. Adaugi şi 150 ml apă la fiert, nu toată odată, ci puţin câte puţin, ca să fiarbă, cam 6-7 minute.


Când legumele sunt aproape fierte, adaugi și sucul de roșii, mirodeniile (piper, coriandru, foi de dafin), apoi peștele. 

Mai fierbi la foc mic încă vreo 5 minute pentru că peștele e deja fiert și dacă îl fierbi prea mult, se terciuiește.E gata în 15 minute. Lași la răcit și servești ca aperitiv sau gustare în zile de Post cu dezlegare la pește. 






Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii