Zacuscă de peste
Zacuscă de pește
Anul
acesta am zis că trebuie să încerc și rețeta mamei de zacuscă de pește, eram
reticentă la început, că dacă o să aibă gust prea intens de pește, dacă n-o
să-mi placă. Însă am pregătit-o și mă bucur pentru că tare bună a ieșit. Am ales
dorada, care în această zacuscă a fost gustoasă și nu are acel gust intens de
pește. Este un aperitiv super care pe mine m-a cucerit.
Timp de pregătire: 30 min;
Timp de fierbere: 20+ min;
Am
obţinut 3 borcane de 270 g.
Ingrediente:
1 doradă,
550 ml
apă,
150 ml
oțet,
4
linguri ulei,
3 cepe,
2 lingurițe
sare,
350 g ardei
copt,
150 ml
apă,
250 ml
suc de roșii,
2 foi de
dafin,
piper mozaic
boabe, după gust
coriandru
boabe
Mod de preparare:
Cureți
peștele și îl pui la fiert într-o cratiță, cu 400 ml apă, oțet, o linguriță de
sare și piper mozaic boabe, după gust. Fierbi cam 20 de minute, guști și vezi
dacă e fiert.
Mai fierbi la foc mic încă vreo 5 minute pentru că peștele e deja fiert și dacă îl fierbi prea mult, se terciuiește.E gata în 15 minute. Lași la răcit și servești ca aperitiv sau gustare în zile de Post cu dezlegare la pește.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!