Piure de moșmoane

 

Piure de moșmoane 

Moșmoanele sunt mici fructe, rotunde, maro-portocalii ale unui arbust, se coc toamna târziu. știu despre ele că îmi povestea tata că mânca când era el mic. Zilele trecute le-am găsit la piață și mi-am adus aminte de asta. Am cumpărat câteva, să văd cum sunt. Când sunt bine coapte, au o nuanță frumoasă de maro, se curăță ușor, doar apeși pe ele și iese pulpa, au gust dulce, undeva între smochine și curmale, cu note de nuci. În principiu, se consumă ca atare, fiind bogate în fibre și vitamina C, însă le puteți integra în diferite preparate. Eu le-am făcut pastă pentru a face alte dulciuri cu ele.

 

Timp de pregătire: 45 min

Timp de gătire: 20 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

400 g moșmoane,

4 linguri zahăr,

150 ml apă

 

Mod de preparare:

Cureți moșmoanele, au o pieliță subțire, ca la mere.


 Apoi le strângi între degete ca să iasă miezul sau pur și simplu iei cu cuțitul pulpa și o pui într-o crăticioară. Cele care sunt bine coapte, sunt moi și se curăță mai ușor.


Pui zahăr și puțină apă și le pui la fiert. Când scade apa, mai completezi cu puțină apă, eu am pus 150 ml în total. 


Amesteci tot timpul, să nu se lipească. Le-am fiert cam 20 de minute, ca să se desprindă mai ușor pulpa de pe sâmburi.


După ce s-au fiert bine, dai deoparte, acoperi cu o farfurie și lași așa cam 10 minute.



Apoi treci fructele prin sită, încercând să le scoți pulpa de pe sâmburi. E migălos, însă pasta obținută e foarte gustoasă. O poți folosi la prăjituri.




Poftă Bună!


Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:

blog: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/

facebook: Ancutsa Cuisine

tiktok: Ancutsa Cuisine

youtube: Ancutsa Cuisine

instagram: anncutsa

Comentarii