Piure de moșmoane
Piure de moșmoane
Moșmoanele
sunt mici fructe, rotunde, maro-portocalii ale unui arbust, se coc toamna
târziu. știu despre ele că îmi povestea tata că mânca când era el mic. Zilele
trecute le-am găsit la piață și mi-am adus aminte de asta. Am cumpărat câteva, să
văd cum sunt. Când sunt bine coapte, au o nuanță frumoasă de maro, se curăță
ușor, doar apeși pe ele și iese pulpa, au gust dulce, undeva între smochine și
curmale, cu note de nuci. În principiu, se consumă ca atare, fiind bogate în
fibre și vitamina C, însă le puteți integra în diferite preparate. Eu le-am
făcut pastă pentru a face alte dulciuri cu ele.
Timp de
pregătire: 45 min
Timp de
gătire: 20 min
Porții:
4
Ingrediente:
400 g
moșmoane,
4
linguri zahăr,
150 ml
apă
Mod
de preparare:
Cureți moșmoanele, au o pieliță subțire, ca la mere.
Poftă Bună!
Dacă vă
plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:
blog: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/
facebook:
Ancutsa Cuisine
tiktok: Ancutsa Cuisine
youtube:
Ancutsa Cuisine
instagram: anncutsa
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!