Cartofi gratinați

 

Cartofi gratinați

 

O rețetă clasică, simplă, dar întotdeauna de efect. Eu ador cartofii și pregătesc mereu ceva bun cu ei! Acești cartofi gratinați sunt delicioși!

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: 10 min

Timp de coacere: 25 min

Porții: 8

 

Ingrediente:

6 cartofi mari (aprox 700 gr),

1 l apă,

Sare de Himalaya, după gust,

1 lingură unt,

2 ouă,

200 ml smântână pentru gătit,

150 g mix brânzeturi rase (cașcaval, parmezan)

 

Mod de preparare:

Cureți cartofii, îi tai felii și îi pui la fiert, într-o cratiță, cu apă și sare. De când începe să fiarbă apa, îi lași doar 10 minute.


Separat, într-un bol, bați ouăle, adaugi smântână pentru gătit și amesteci.


Peste cartofii scurși, pui bucățele de unt. Torni sosul peste cartofi, apoi presari brânzeturile rase.


Dai cartofii la cuptor aprox 15 minute, la foc mediu (180°C) apoi încă 10 minute la foc mai iute (200°C), să prindă crustă frumoasă, aurie.








Poftă Bună!


Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe: / Follow me on:

blog: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: ancutsacuisine

instagram: anncutsa

youtube: Ancutsa Cuisine

Comentarii