Cartofi umpluti cu carne de porc, Cheddar si Mozzarella

  


Cartofi umpluţi cu carne de porc, Cheddar și Mozzarella

 

Am umplut acești cartofi cu carne de porc, brânză Cheddar, Mozzarella și i-am servit cu smântână. Ce aromă! Am presărat și crenguțe de cimbru proaspăt. Ce savoare!

 

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: aprox 20 min

Porţii: 6

 

Ingrediente:

6 cartofi roșii,

sare, după gust,

1 l apă,

350 g fleică de porc,

1 morcov,

1 linguriță de ulei,

1 ou,

ketchup dulce, după gust,

120 gr brânză Cheddar,

1 lingură ulei de măsline aromat cu usturoi,

6 felii brânză Mozzarella,

Smântână, după gust,

Cimbru proaspăt

 

Mod de preparare:

Pui cartofii la fiert, în coajă, în apă cu sare. Când se pătrund ușor cu furculița, îi scoți la răcit.

Dai la mașina de tocat carnea de porc și morcovul. Eu când le toc, pe pun direct în tigaia în care urmează să le călesc și în care am pus o linguriță de ulei. 


Gătești amestecul într-o tigaie, până se rumenește ușor. Lași la răcit, apoi adaugi oul.

 

Odată răciți cartofii, îi  scobești. Miezul pe care îl dai deoparte îl adaugi la amestecul de carne.

 

Aşezi cartofii într-o tavă cu hârtie de copt. Ungi cartofii cu ketchup, îi umpli cu amestecul de carne. Presari sare, după gust.

Preari brânză Cheddar rasă, picuri ulei de măsline aromat cu usturoi, apoi adaugi feliile de mozzarella.

 

Dai cartofii la cuptor la foc mediu până se rumenesc (aprox 20 de minute).


Servești cu smântână și cimbru proaspăt.






Poftă Bună!


Comentarii