Chec cu portocale si apa de flori de portocal

 

Chec cu portocale și apă de flori de portocal

 

Un desert simplu și gustos, foarte aromat, ce poate fi reinventat de fiecare dată. Eu l-am pregătit cu coajă, suc de portocale și apă de flori de portocal, a ieșit o nebunie!

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 25-30 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

5 ouă,

Un praf de sare,

1 linguriță apă de flori de portocal,

50 g îndulcitor pudră,

60 ml suc de portocale,

60 ml ulei,

Coaja rasă de la o portocală,

6 g praf de copt,

150 g făină,

1 linguriță cacao

 

Mod de preparare:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Când spuma începe să se formeze, adaugi rând pe rând apa de portocal, gălbenușurile, îndulcitorul amestecând după fiecare.

Adaugi uleiul, coaja rasă de la o portocală, praful de copt și făina și omogenizezi.

Torni o parte din aluat într-un castronel (mai multă sau mai puțină compoziție, după cum îți place) și amesteci cu pudra de cacao.

Torni aluatul într-o tavă de chec, pregătită cu hârtie de copt, alternând straturile alb, negru, alb, negru, la final iar alb, eu am pus în 5 straturi. La final, amesteci doar puțin cu o scobitoare, în valuri, ca să-ți iasă un model frumos.

Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute, la foc mediu (180°C).

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

Comentarii