Chec cu portocale si apa de flori de portocal
Un
desert simplu și gustos, foarte aromat, ce poate fi reinventat de fiecare dată.
Eu l-am pregătit cu coajă, suc de portocale și apă de flori de portocal, a
ieșit o nebunie!
Timp de pregătire: 10 min
Timp de coacere: 25-30 min
Porții: 12
Ingrediente:
5 ouă,
Un praf
de sare,
1
linguriță apă de flori de portocal,
50 g
îndulcitor pudră,
60 ml
suc de portocale,
60 ml
ulei,
Coaja
rasă de la o portocală,
6 g praf
de copt,
150 g
făină,
1 linguriță
cacao
Mod
de preparare:
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Când spuma începe să se formeze, adaugi
rând pe rând apa de portocal, gălbenușurile, îndulcitorul amestecând după
fiecare.
Adaugi uleiul,
coaja rasă de la o portocală, praful de copt și făina și omogenizezi.
Torni o
parte din aluat într-un castronel (mai multă sau mai puțină compoziție, după
cum îți place) și amesteci cu pudra de cacao.
Torni
aluatul într-o tavă de chec, pregătită cu hârtie de copt, alternând straturile
alb, negru, alb, negru, la final iar alb, eu am pus în 5 straturi. La final,
amesteci doar puțin cu o scobitoare, în valuri, ca să-ți iasă un model frumos.
Dai la
cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute, la foc mediu (180°C).
Poftă Bună!
Dacă v-a
plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!