Ciocanele de pui cu iaurt si piure de mosmoane

 


Ciocănele de pui cu iaurt și piure de moșmoane

 

Ciocănele de pui cu iaurt grecesc, piure de moșmoane (rețeta aici), la cuptor, pe pat de cartofi cu oregano și busuioc. Un preparat foarte gustos, ușor de pregătit. Puteți folosi orice gem pentru fripturi, unul care să se potrivească cu puiul. 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 1 h

Porții: 4

 

Ingrediente:

125 g iaurt grecesc 10% grăsime,

2 linguri piure de moșmoane,

1 lingură ketchup,

8 pulpe de pui inferioare,

Sare, după gust,

150 ml ulei,

100 ml vin alb,

6 cartofi,

Un vârf de cuțit oregano uscat,

Un vârf de cuțit busuioc uscat,

400 ml apă

 

Blatul:

Pregătești sosul într-un bol: pui iaurtul grecesc 10% grăsime, piureul de moșmoane (sau alt gem pentru fripturi) și ketchup și le amesteci.


Cureți pulpele de pui de piele și le crestezi. Le dai prin sosul pregătit mai devreme.


Tai cartofii rondele.


Într-o tavă pentru cuptor, pui ulei atât cât să acopere fundul tăvii, adaugi vinul, apoi răsfiri cartofii. Presari pe ei sare, după gust, busuioc și oregano.

Deasupra așezi pulpele de pui.

La final, adaugi apa.


Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru o oră. La jumătatea timpului, întorci pulpele, ca să se rumenească uniform.







Poftă bună!

Rețeta video:

Mă puteţi găsi şi pe: / Follow me on:

facebook: AncutsaCuisine

instagram: anncutsa

tiktok: ancutsacuisine

youtube: Ancutsa Cuisine

Comentarii