Cornuri cu dulceață (fără zahăr)

 

Cornuri cu dulceață (fără zahăr)

 

Am pregătit aceste cornuri cu aluat de casă, fără zahăr și le-am umplut cu dulceață de afine (și alte dulcețuri fără zahăr), au ieșit pufoase și gustoase, tocmai bune de luat la pachet pe drum, în excursie, la picnic sau unde doriți.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de dospire: 1h

Timp de coacere: 25 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

Aluat:

20 g drojdie proaspătă,

300 ml lapte,

2 linguri îndulcitor pudră,

3 ouă,

700 g făină albă,

1 linguriță sare,

80 ml ulei,

 

În plus:

Dulceață de afine (fără zahăr)

1 ou

 

Mod de preparare:

Sfărâmi drojdia în bolul de la mixer, torni peste ea laptele cald.

Frămânți la mixer un aluat de densitate medie, pe care îl acoperi cu folie alimentară.

Îl lași la dospit până își dublează volumul.


Transferi aluatul pe blatul de lucru și mai frămânți cât să dai formă. Împarți aluatul în 2-3 bucăți mai mici, ca să lucrezi mai ușor. Întinzi prima bucată de aluat în foaie potrivită ca grosime. 

Tai pătrate, apoi iei fiecare pătrat și crestezi pe o jumătate, iar pe cealaltă jumătate pui puțină dulceață. Rulezi, astfel încât crestăturile să vină la exterior. Aduci la formă de corn.

Le transferi într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ou bătut în prealabil.

Le coci 15 minute la foc mic (150 °C), să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu (180 °C), să se rumenească frumos.

Pregătești la fel restul de aluat.

Vei obține 3 tăvi cu cornuri.

 

Tips: Când sunt gata, le acoperi cu un prosop de bucătărie, să se aburească și să mențină pufoase.


 






Poftă Bună!

Rețeta video:


Mă puteţi găsi şi pe: / Follow me on:

facebook: AncutsaCuisine

instagram: anncutsa

tiktok: ancutsacuisine

youtube: Ancutsa Cuisine

Comentarii