Cornuri cu dulceață (fără zahăr)
Cornuri cu dulceață (fără zahăr)
Am
pregătit aceste cornuri cu aluat de casă, fără zahăr și le-am umplut cu
dulceață de afine (și alte dulcețuri fără zahăr), au ieșit pufoase și gustoase,
tocmai bune de luat la pachet pe drum, în excursie, la picnic sau unde doriți.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de dospire: 1h
Timp de coacere: 25 min
Porții: 12
Ingrediente:
Aluat:
20 g
drojdie proaspătă,
300 ml
lapte,
2
linguri îndulcitor pudră,
3 ouă,
700 g
făină albă,
1
linguriță sare,
80 ml
ulei,
În plus:
Dulceață
de afine (fără zahăr)
1 ou
Mod
de preparare:
Sfărâmi
drojdia în bolul de la mixer, torni peste ea laptele cald.
Frămânți la mixer un aluat de densitate medie, pe care îl acoperi cu folie alimentară.
Îl lași la dospit până își
dublează volumul.
Tai pătrate, apoi iei
fiecare pătrat și crestezi pe o jumătate, iar pe cealaltă jumătate pui puțină
dulceață. Rulezi, astfel încât crestăturile să vină la exterior. Aduci la formă
de corn.
Le transferi într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ou bătut în prealabil.
Le coci 15
minute la foc mic (150 °C), să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc
mediu (180 °C), să se rumenească frumos.
Pregătești
la fel restul de aluat.
Vei obține 3 tăvi cu cornuri.
Tips: Când sunt gata, le acoperi cu un prosop de bucătărie, să se aburească și să mențină pufoase.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Mă puteţi găsi şi pe: / Follow me
on:
facebook: AncutsaCuisine
instagram: anncutsa
tiktok: ancutsacuisine
youtube: Ancutsa Cuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!