Fursecuri cu miere, cafea si portocala

 

Fursecuri cu miere, cafea și portocală

 

Petrecerea de ceai a zânelor continuă cu aceste fursecuri cu miere, cafea, portocală, glazurate cu ciocolată. Au un gust bogat, aromat, de care să te bucuri. Eu am folosit ciocolată albă și cu lapte de la Lindt, care mi s-a părut delicată și foarte gustoasă.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 12 min / tavă x 2 tăvi

Porții: 12

 

Ingrediente:

100 g unt,

Un praf de sare de Himalaya,

50 ml suc de portocală,

Un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu,

65 g miere,

1 ou,

1 linguriță extract de vanilie,

50 ml lichior de cafea,

330 g făină,

Ciocolată albă, după gust,

Ciocolată cu lapte, după gust

 

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător pui untul moale, sarea de Himalaya, sucul de portocală. Stingi bicarbonatul în sucul de portocală. Adaugi mierea, oul și amesteci.

Adaugi vanilia, lichiorul de cafea și făină cât cuprinde (aprox 330 g).

Frămânți un aluat neted, omogen, pe care să îl poți întinde în foaie.

Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.
Decupezi cercuri de fursec cu un pahar.


Transferi fursecurile într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.


Dai fiecare tavă la cuptor cam 10-12 minute, până ce fursecurile devin  ușor aurii pe margini. Nu le coace prea mult, altfel for ieși tari. Trebuie să rămână albe, să fie fragede.

  
După ce s-au răcit, le glazurezi cu ciocolată cu ajutorul unui poș.









Poftă Bună!

Rețeta video:



Mă puteţi găsi şi pe:

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: ancutsacuisine

 instagram: anncutsa

youtube: Ancutsa Cuisine

Comentarii