Briose-negresa cu gem
Brioșe-negresă cu gem
Timp de pregătire: 20
min
Timp de gătire: 42
min
Porţii: 12
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g unt,
40 g îndulcitor
pudră,
Un praf de sare,
6 gălbenușuri,
90 ml lapte,
25 g cacao,
120 g făină,
7 g (1 linguriță) praf
de copt,
Gem de zmeură, după
gust
Pentru bezea:
6 albușuri,
un praf de sare,
60 g îndulcitor
pudră,
1 lingură zeamă de
lămâie,
Pentru decor
Ciocolată amăruie,
după gust
Mod de preparare:
Blatul:
Amesteci, cu mixerul, untul cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, laptele, cacaoa, praful de copt, făina, amestecând cu o spatulă la început, apoi finalizezi cu mixerul.
Obții un aluat de
consistență cremoasă, pe care-l torni într-o tavă pentru brioșe cu hârtiuțe de
copt. Le umpli doar pe jumătate.
Adaugi gemul de zmeură.
Apoi torni restul de aluat și nivelezi frumos cu o spatulă. Aluatul este suficient pentru 12 brioșe.
Între timp, pregătești bezeaua. Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Adaugi zeama de lămâie și îndulcitorul, amesteci până obții o spumă fermă.
Scoți brioșele,
torni bezeaua cu un poș cu dui stelat, apoi mai dai la cuptor încă 30 minute,
la foc mic, cu ușa cuptorului întredeschisă.
Decor:
După ce scoți brioșele, poți să le glazurezi cu ciocolată amăruie topită (o pui într-un poș și o scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte, ca să o topești mai repede).
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!