Briose-negresa cu gem


Brioșe-negresă cu gem


 Am pregătit aceste brioșe ca pe un fusion între brioșe și negresă. Negresa pe care o știu eu, căci sunt multe versiuni, are un blat de cacao la care folosesc doar gălbenușuri, un strat de bezea înalt, plus o glazură de ciocolată. La aceste brioșe, am adăugat și gem de zmeură în aluat. Ce încântare când muști din brioșă și simți zmeura! Mi-am dorit să aduc acel strat de bezea înalt de la negresă la brioșă, așa că am format cu un dui stelat acele moațe înalte de bezea și le-am copt la foc mic, cu ușa cuptorului întredeschisă. Le-am glazura cu ciocolată, ca să păstrez acea tușă finală de la negresă. Au ieșit tare bune, vă invit și pe voi să le încercați!


Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 42 min

Porţii: 12

 

Ingrediente:

Pentru blat:

250 g unt,

40 g îndulcitor pudră,

Un praf de sare,

6 gălbenușuri,

90 ml lapte,

25 g cacao,

120 g făină,

7 g (1 linguriță) praf de copt,

Gem de zmeură, după gust

 

Pentru bezea:

6 albușuri,

un praf de sare,

60 g îndulcitor pudră,

1 lingură zeamă de lămâie,

 

Pentru decor

Ciocolată amăruie, după gust

 

Mod de preparare:

Blatul:

Amesteci, cu mixerul, untul cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, laptele, cacaoa, praful de copt, făina, amestecând cu o spatulă la început, apoi finalizezi cu mixerul.



Obții un aluat de consistență cremoasă, pe care-l torni într-o tavă pentru brioșe cu hârtiuțe de copt. Le umpli doar pe jumătate.

Adaugi gemul de zmeură.


Apoi torni restul de aluat și nivelezi frumos cu o spatulă. Aluatul este suficient pentru 12 brioșe. 


Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 12 minute, la foc mediu. 

Bezeaua:

Între timp, pregătești bezeaua. Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Adaugi zeama de lămâie și îndulcitorul, amesteci până obții o spumă fermă.


Scoți brioșele, torni bezeaua cu un poș cu dui stelat, apoi mai dai la cuptor încă 30 minute, la foc mic, cu ușa cuptorului întredeschisă.


 

Decor:

După ce scoți brioșele, poți să le glazurezi cu ciocolată amăruie topită (o pui într-un poș și o scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte, ca să o topești mai repede).







 

Poftă Bună!

Rețeta video:


Comentarii