Gogosi de post
Gogoși de post
Am
pregătit aceste gogoși de post, pe care le-am servit cu dulceață de cireșe
galbene, una dintre preferatele mele.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de dospire: 60 min
Timp de gătire: 60 min
Porţii: 12
Ingrediente:
15 g
drojdie proaspătă,
340 ml apă,
1 linguriță vanilie,
2
linguri îndulcitor pudră,
440 g
făină 000,
1
linguriță sare,
60 ml
ulei
În plus:
60 g
făină pentru blatul de lucru
500 ml
ulei pentru prăjit,
Dulceață
de cireșe galbene, după gust
Mod
de preparare:
Într-un
bol încăpător pui drojdia, torni apa caldă și amesteci bine.
Adaugi puțină
făină, îndulcitorul, vanilia și amesteci. Adaugi restul de făină și, odată cu
ea, și sarea și amesteci bine.
Adaugi
uleiul și frămânți până obții un aluat de consistență medie, neted, omogen.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!