Gogosi de post

Gogoși de post

Am pregătit aceste gogoși de post, pe care le-am servit cu dulceață de cireșe galbene, una dintre preferatele mele.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de dospire: 60 min

Timp de gătire: 60 min

Porţii: 12

 

Ingrediente:

15 g drojdie proaspătă,

340 ml apă,

1 linguriță vanilie,

2 linguri îndulcitor pudră,

440 g făină 000,

1 linguriță sare,

60 ml ulei

 

În plus:

60 g făină pentru blatul de lucru

500 ml ulei pentru prăjit,

Dulceață de cireșe galbene, după gust

 

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător pui drojdia, torni apa caldă și amesteci bine.

Adaugi puțină făină, îndulcitorul, vanilia și amesteci. Adaugi restul de făină și, odată cu ea, și sarea și amesteci bine.

Adaugi uleiul și frămânți până obții un aluat de consistență medie, neted, omogen.


Ungi cu ulei și lași la dospit o oră (sau până își dublează volumul).


Transferi aluatul pe blatul presărat cu făină, îl mai frămânți cât s-i dai formă.


Întinzi aluatul în foaie grosuță, din care decupezi discuri cu un pahar. Le poți lăsa discuri sau le poți face inele, scoțându-le miezul cu un dui.

Le prăjești într-o tigaie cu ulei încins, le rumenești bine.


Le culegi cu o spumieră și le transferi într-o tavă pregătită cu șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.


Servești cu dulceață de casă, eu am avut de cireșe galbene, tot cu îndulcitor.






Poftă Bună!

Rețeta video:


Comentarii